PANE KÕRVA TAHA Mis juhtub, kui süüa iga päev üht ja sama toitu?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Pärast pikka ja kurnavat päeva oled lõpuks kodus ja mõtled, mida süüa. Kuid enne, kui jõuad otsuseni, uhab väsimus sust üle ja sa naased täpselt selle juurde, mida sõid eile ja tunaeile. Sa pole üksi: üht kindlat toitu on uskumatult lihtne korrata. Aga kas see on ka tervislik?

Iga päev sama toidu söömine ei ole kahjulik, kuid see ei pruugi olla ka kõige tervislikum valik. «Enamasti on iga päev sama asja söömisel rohkem miinuseid kui plusse,» ütles toitumisspetsialist Gaby Vaca-Flores. «Kui sööd sama asja ikka ja jälle, on oht, et teatud toitained, mida teie igapäevases menüüs ei pruugi olla, saavad kehast otsa.»

Kui järgid iga päev täpipealt sama menüüd, jääd ilma eelistest, mida eri toidud pakuvad. Erinevad toidud kindlustavad, et keha saab kiudaineid, prebiootikume ja antioksüdante. Samuti mõjub mitmekesine toitumine väga hästi soolestiku mikrobioomile, muutes selle kohanemisvõimelisemaks.

LOE KA: HEA TEADA 〉 Mis juhtub, kui sa sööd pärast kella kuut õhtul?

Veel üks puudus? Korduv söömismuster muutub igavaks, eriti kui tegemist on piirava dieediga. «Näiteks inimesed, kes järgivad ranget toitumiskava, mis koosneb iga päev ühest ja samast asjast, põlevad läbi ja naasevad seetõttu vanade toitumisharjumuste juurde,» ütles Vaca-Flores.

Mõningatest puudustest hoolimata on usaldusväärsel söögirežiimil siiski eeliseid. «Suurim on minu arvates see, et see võtab ära stressi, et pead iga päev mõtlema, mida süüa teha,» ütles Vaca-Flores. Samuti on sul need toidud tõenäoliselt nii käpas, et valmivad kiiresti.

LOE KA: LOOBU KOHE 〉 Need tavalised toidud panevad kehakaalu tõusma

See on kasulik strateegia ka siis, kui soovid alla võtta, kirjutab The Well Nest. «Iga päev sama asja söömine aitab kontrollida, kui palju kaloreid ja makrotoitaineid sa sööd, mis on kasulik inimesele, kes soovib oma kehakaalu hallata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles