Ekspertide sõnul võib parim viis vananemisprotsessi pidurdada olla lihtsam, kui arvate – tuleb vaid selleks vajalikke toiduaineid tarbida. Nad on nimetanud kuus toitu, mis parandavad kognitiivseid funktsioone ja aitavad aeglustada vananemisprotsessi. Mis on need toidud, saame kohe teada!
Veebiväljaandele Mirror antud intervjuus selgub, et tervislikud õlid, puuviljad ja marjad, köögiviljad, kaunviljad, pähklid ja hapendatud toidud sisaldavad kõik häid komponente, mis mõjuvad meie nahale ja ajule positiivselt.
Taimeõlid
Taimeõlid sisaldavad rasvhappeid, monoküllastumata rasvu ja antioksüdante. Kookosõli hoiab ära vanuse laikude teket ja ekstra-neitsioliiviõlis on aine nimega skvaleen, mis suurendab naha elastsust.
Oliiviõli hoiab ära naha kuivust ja parandab samuti selle elastsust, ennetades nii kortse. Lisaks oliiviõlile aitab ka avokaadoõli ennetada Alzheimeri tõbe ja dementsust.
Tunnustatud Briti toitumisspetsialisti Victoria Willsi sõnul peetakse oliiviõli ka üheks tervislikemaks rasvatüübiks. Oliviõlis on ka antioksüdant, mis aitab võidelda ja parandada kehas leiduvate vabade radikaalide põhjustatud kahjustusi. Vabadeks radikaalideks nimetatakse kehas olevaid väikeseid ebastabiilseid osakesi, mis võivad rakke kahjustada.
Köögiviljad
Köögiviljad on tervisliku toitumise alustala, kuid eriti tervislikud on just tumerohelised köögiviljad. Need sisaldavad suures koguses A- ja C-vitamiini, mineraalaineid, kiudaineid, nitraate ja bioaktiivseid aineid, mis hoiavad mõistuse erksana ja ennetavad rakukahjustusi. Spinat on ülitervislik, sisaldades A-, C-, E- ja K-vitamiini ning antioksüdante.
Rohelised lehtköögiviljad sisaldavad fütokemikaale (nt klorofülli), mis kaitsevad vabade radikaalide eest. Muideks, mida tumedam on roheline köögivili, seda rohkem see sisaldab klorofülli. Neis on ka antioksüdante, mida nimetatakse luteiiniks, mis tagab naha niiskuse ja elastsuse, et kaitsta päikesekahjustuste eest. A-vitamiin aitab muuta naha kaitsva koe tugevamaks, samas kui C-vitamiin varustab nahka kollageeniga, mis muudab naha tugevaks, elastseks ja säravaks.