UURING Teadlased leidsid, et just selle populaarse toiduaine söömine vähendab dementsuse riski

Christin Krass
, Ajakirjanik
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Lightfield Studios / Shutterstock

Tervislik toitumine, aktiivne eluviis ja suitsetamisest loobumine on arstide esmased näpunäited aju tervena hoidmiseks. Nüüd aga väidavad teadlased, et on leidnud uue viisi, mis aitab vananedes ära hoida aju kognitiivsete võimete langust, sealhulgas dementsust. See imeasi ei ole midagi uut, vaid paljude söögilaual olev tähtis toiduaine – juust.

Jaapani teadlased jälgisid enam kui 1500 üle 65-aastase tervist ja toitumisharjumusi ning täheldasid, et regulaarselt juustu söönud inimesed said kognitiivsetes testides paremaid tulemusi. Tulemused viitavad teadlaste sõnul sellele, et neil, kes piimatoodet tarbisid, oli väiksem risk dementsuse tekkeks, vahendab Daily Mail UK

Aju tervise ja piimatoodete seose edasiseks uurimiseks analüüsis meeskond andmeid 1504-lt Tokyos elavalt 65-aastaselt ja vanemalt osalejalt, kellelt küsiti nende toitumisharjumuste ja tervise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles