Kui su huuled on kuivad, siis selles on süüdi see tavaline hommikune harjumus

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Huulte piisav niisutamine on üks tüütumaid nahahooldusprobleeme. Neile inimestele, kellel on regulaarselt kuivad huuled, tundub see sageli juba eos kaotatud võitlusena. Tõsi see on, et huulte nahk on väga ainulaadne ja vajab seetõttu erilist hoolt.

Huultel on õhem ja õrnem nahk, mistõttu on see kuivuse suhtes tundlikum. Lisaks puutub see regulaarselt kokku asjadega, mis kuivatavad seda veelgi, näiteks toidu, joogi ja süljega. Pole ime, et võid leida end sageli huulepalsami järele sirutamas. Üks harjumus võib huuli eriti kuivatada – ja paljudel inimestel on see igapäevane.

Kui sul on kuivad huuled, võib see olla tingitud kuumast kohvist või teest. Nii nagu mujalgi kehal kuivatab kokkupuude kuuma veega nahka, kehtib see ka huulte ja kuuma kohvi puhul. Kuum vesi – nagu aurav dušš, kuum kohv või kõrvetav kätepesu – eemaldab nahalt loomulikud lipiidid, mistõttu kahjustub kaitsev nahabarjäär. Kuigi huultel ei ole rasunäärmeid, sisaldab huulenahk muid kaitsvaid lipiide, nagu keramiide ja rasvhappeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles