Ekspert: just nii mitu korda on õige tagumikku pühkida pärast potil käimist (5)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Häda number kaks viitab ühtlasi ka maksimaalsele tagumiku pühkimise arvule. Nii ütleb füsioterapeut, kes avaldab TikTokis videoid seedehäirete, sünnitamise, valuliku seksi ja muude oluliste teemade kohta.

«Mitu korda tagumikku pühite pärast kakal käimist?» küsib Austraalia füsioterapeut George. Kui vastus on, et rohkem kui kolm korda, võib kakajal olla seisund, mida nimetatakse «määrduvaks fekaaliks». Spetsialist selgitab, et see vastik sümptom tekib, kui pärast fekaali väljutamist jääb päraku sissepääsu juurde liiga palju väljaheidet.

Kuidas siis vabaneda neist skatoloogilistest jäänustest? George selgitab, et pühkimiskordade arvu saab vähendada vaagnapõhja lihaseid kokku surudes. «Suruge pärakut kokku 20%, 50%, 80% ja 100%, nii et olete lõpuks neli korda pigistanud,» suunas ta. «See aitab sulgeda päraku sulgurlihase, mis on põhjus, miks väljaheite tülid ripuvad päraku küljes. Tavaliselt on see tingitud selle välise sulgurlihase nõrkusest.»

@bien.aus Constipation tip 10 inspired by @Dr. Kelly Peterson PT, DPT #constipation #bowels #pelvicfloor ♬ original sound - BIEN Australia

Samuti õpetab ta, kui oluline on käia kakal nn kakaaknas. Seda seetõttu, et meil on sisemine ja välimine sulgurlihas ning sisemise üle meil kontrolli pole. Kui sisemine sulgurlihas avaneb – ja koos sellega tekib tung potile minna – tuleb see kohe ära kasutada, sest see sulgub umbes viie kuni kümne minuti jooksul. Pärast seda võid sa potil punnitada, aga sellest pole abi.

@bien.aus The mystorious poo window! #bowels #bowelproblems #oasi #pelvicfloortherapy #pelvicfloor #ibs ♬ original sound - BIEN Australia

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles