Põhjus, miks ei tohiks ilmaski banaane hommikusöögiks süüa (2)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui hommikul tööle kiirustades aega napib, on hommikusöök tavaliselt esimene asi, mille me ära jätame. Siinkohal tõttabki appi usaldusväärne banaan: lihtne kotti pista, maitsev ja täidab kõhtu paremini kui näiteks õun. Kuid uuringud näitavad, et see pole parim hommikusöök.

Ehkki troopilistes puuviljades-marjades on palju kasulikke aineid, nagu kaaliumi, magneesiumi ja kiudaineid, pole banaan hommikuse suupistena kuigi kasulik. See annab ajule ajutiselt korraliku tõuke, aga varsti oled väsinud ja näljasem kui varem, mistõttu võid hoopiski üle süüa. Banaan on looduse komm.

Banaanifännid ei pea aga heituma, sest toiduekspert pakub lahenduse. Dr Daryl Gioffre soovitab võtta appi sellised koostisosad nagu kookosvõi, mandlid, kanepi-, lina- ja tšiiaseemned. «Kuna banaanid on happelised, peate happe neutraliseerima, et saada kaaliumi, kiudainete ja magneesiumi kasud kätte ilma suhkruta,» ütles ta.

Hommikusöök on päeva kõige olulisem söögikord ja see on hädavajalik, et hea hooga päeva alustada, kirjutab Stars Inside.

Täisväärtuslik hommikusöök, mis täidab kõhtu ja annab energiat lõunani, sisaldab valku, kiudaineid, häid süsivesikuid ja tervislikke rasvhappeid.

Valgu saad suurepäraselt kätte näiteks munadest, Kreeka jogurtist või tükikesest lihast.

Lisa hommikusöögilauale täisterasaadusi, näiteks kaerahelbeid, täisteraleiba või kinoad, juur- ja köögivilju. Need kõik sisaldavad kiudaineid ja komplekssüsivesikuid, mis aitavad püsida kõhul kauem täis.

Tervislikke rasvhappeid saad näiteks avokaadost, oliiviõlist ja maapähklivõist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles