Just niimoodi saad peavalust ilma valuvaigistita lahti

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Peavalu võib tabada igal ajal, kuid väga sage on see soojadel suvepäevadel. Eksperdid annavad nõu, kuidas leevendada peavalu ilma valuvaigistiteta.

Pea meeles, et kui sind vaevavad korduvad või väga valulikud peavalud, tasub minna perearsti jutule, kes oskab anda sobivaimat nõu. Allpool on aga ekspertide nimetatud üheksa viisi, kuidas ravida peavalu ilma tablettideta.

1. Joo vett

Vedelikupuudus on üks põhilisi episoodiliste peavalude vallandajaid, lisaks halvendab see kroonilist peavalu. Kui tead, et peavalud tabavad sind kergesti, siis joo hoolikalt kaks-kolm liitrit vett päevas. Kuuma ilma ja treeninguga joo aga veelgi rohkem, sest keha kaotab higistamise tõttu vett.

2. Pea silmas oma veresuhkrut

Madalale langenud veresuhkrutase võib põhjustada peavalu, kuigi selle täpne põhjus pole selgelt teada. Kui kahtlustad, et peavalu vallandas madal veresuhkur, võta kolm-neli glükoositabletti, kolm lutsukommi, neli-viis kummikarukest või 100 ml limonaadi (mitte suhkruvaba).

3. Maga veidi

Lühike uinak või tavapärasest varem voodisse minek aitab peavalu leevendada. Eksperdid on ühel meelel, et üks parimaid viise peavalu ennetamiseks on igal ööl piisavalt magada. Unepuudus suurendab ka kroonilist valu põhjustavate valkude tootmist.

4. Väldi teatud toiduaineid

Kõige sagedasemad toidud, mis peavalu tekitavad, on piimatooted, töödeldud liha, suhkur, šokolaad, alkohol ja kofeiin.

5. Ettevaatust kofeiiniga

Kui oled hiljuti kohvist loobunud, võib see anda endast tunda intensiivse ja torkiva peavaluna. Siinkohal võib olla abi kohvi vähendamisest järk-järgult kuue nädala jooksul, mitte päevapealt. Hakka jooma lahjemat kohvi, kasuta väiksemaid tasse või asenda kohv tee või kofeiinivaba kohviga, kirjutab Independent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles