Armastad kohvi, aga ei saa õhtul magada? Proovi hoopis neid kolme jooki!

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sa ei saa ilma kohvita ärgata, kuid tunned, et ööuni kannatab? See pole üllatav, arvestades, et me tarbime sageli soovitatust palju rohkem ja palju hilisemal kellaajal kofeiini. Kuigi päevane kohv ei tee midagi otseselt hullu, võib kuluda kuni kümme tundi, kuni see on organismist välja läinud. Nii võib see pärastlõunane espresso sind ööhakul ärkvel hoida.

Abi võib olla sellest, kui vahetada kohv millegi mahedama vastu välja. Siin on nimetatud kolm kohvi alternatiivi.

Matcha

Matcha-tee on viimastel aastatel muutunud üha populaarsemaks ja seda mõjuval põhjusel. Matcha on rohelise tee lehtedest jahvatatud pulber, milles on tavalisest rohelisest teest viis korda rohkem L-teaniini, millest ka kergelt magus maitse. Väidetavalt parandab L-teaniin und, keskendumist ja isegi õppimisvõimet ning kuigi see sisaldab veidi kofeiini, on see vaid umbes 20–44 mg, mistõttu on see kohvile ideaalne alternatiiv.

Kurkum

Kurkumi latte (tuntud ka kui kuldne piim) on samuti viimasel ajal populaarsust kogunud ja ideaalne täiendus unerežiimile.

Retsept

Vaja läheb:

  • 1 tass endale meelepärast piima (kookospiim muudab selle veidi magusamaks)
  • 1 tl kurkumit
  • 1 lusikatäis kollageeni
  • Näputäis musta pipart
  • Soovi korral lisa: näputäis jahvatatud kaneeli, näputäis jahvatatud kardemoni, 1 tl mett, 1 tl kookosõli

Kuidas teha:

  • Sega kõik koostisosad blenderis kokku.
  • Soojenda pliidi peal kastrulis pidevalt segades 15 minutit. Ära lase keema.

Sigurijuur

Sigurikohv on suurepärane võimalus neile, kes soovivad kofeiini tarbimist vähendada, kuid tahavad siiski tunda, et joovad mõnusat kuuma kohvi. Röstitud sigurijuurel on pähkline ja puidune aroom, sellest valmistatud jook on Prantsusmaal ja Indias väga populaarne. Lisaks soodustab see seedimist, vähendab põletikku, kuid rasedad ja imetavad naised peaksid esmalt oma arstilt uurima, kas ja kui palju nad seda juua tohivad, kirjutab Metro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles