Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

Üllatavad toidud, mis võivad tekitada punne näkku

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kõik teavad, et ilusa naha nimel tuleks vältida suhkrut, kiirtoitu ja tugevalt töödeldud toiduaineid. Paraku võivad ka tervislikud toiduained, kus on rohkem looduslikke happeid ja suhkrut, tundlikel inimestel põhjustada aknet. See ei tähenda, et neid ei tohiks süüa – need on ikkagi väga kasulikud –, kuid tasuks natuke jälgida oma nahka.

Tomatid

Tomatid sisaldavad rohkelt looduslikke happeid, lisaks on neis palju C-vitamiini. Paljud inimesed tegelikult propageerivad C-vitamiini ja tomateid naha tervise heaks, nii et mõnda need aitavad, teistele teevad kahju. Kui märkad pärast tooreste tomatite söömist väikseid punaseid punne, tee nädalane paus tomatitest ja vaata, kas see aitab. Tomatid ei pruugi sulle üldse halvad olla, aga sa võid süüa rohkem, kui su nahk talub. Teine võimalus on tomateid küpsetada.

Tagasi üles