HEA TEADA Need toidud panevad tselluliidi sulama kui jää päikse käes

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tselluliit on igal naisel ja see on täiesti normaalne. Inimesel peabki olema rasvkudet, nii et muretsemiseks pole põhjust. Teisalt kipub tsellukas teinekord rõhutama neid kilosid, mille üle inimene võib-olla ise just kõige uhkem ei ole. Siin on kirjas toiduained, mis aitavad tselluliiti kontrollida.

1. Mustikad

Marju, puu- ja köögivilju tasub üldse rohkesti süüa. Mis on aga mustikate võlu? See, et oma hapuka maitse tõttu sobivad nad igasugu roogadesse. Mitte ainult koogikaunistuseks ega piruka sisse, vaid ka salatisse, liha kõrvale ja hautistesse.

2. Läätsed

Läätsed, oad ja kikerherned on suurepärased kiudainete allikad, mis aitavad alla võtta ja rasvarakke tühjendada, nii et tselluliit muutub tagasihoidlikumaks.

3. Pirnid

Pirnid on üks kõige kiudaineterikkamaid puuvilju. Tükelda salatiks, määri maapähklivõiga või pane pudrule.

4. Lehkapsas

2014. aastal ajakirjas Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics avaldatud uuringus selgus, et neil, kes söövad regulaarselt lehtköögivilju, oranže ja kollaseid köögivilju, on vähem vistseraalset rasva.

5. Avokaado

Ehkki küllalt kaloririkas, näitavad uuringud, et avokaado on kaalulangetaja sõber.

6. Seened

Seened on taimeriigi liha ning neid võib lisada roogadesse, et laiendada maitset, kuid süüa lahjemalt.

7. Vesi

See pole mõistagi mingi toit, kuid vesi aitab tselluliiti vältida.

8. Banaanid

Üldtuntud kaaliumiallikas banaan kontrollib turseid. Kui soolase toidu tõttu peab keha vedelikku kinni ja keha läheb paiste, on ka tselluliit silmatorkavam.

9. Maguskartulid

Ka maguskartulis on rohkesti kaaliumi, kirjutab eatthis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles