VÄGA MAITSEV Küpsetele naistele sobib kaalu langetamiseks üks konkreetne toitumisviis

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Tegu ei ole dieediga, mis tuju niidab, vaid tervisliku tasakaalustatud toitumisega.
Tegu ei ole dieediga, mis tuju niidab, vaid tervisliku tasakaalustatud toitumisega. Foto: Shutterstock

Naised vanuses 45 ja üle selle on tihti raskustes, kui on soov või vajadus paar kilogrammi taljelt või puusadelt maha raputada. Õnneks on selgunud, millise toitumisviisiga kilod kõige hõlpsamini kaovad.

Toitumisspetsialist Elizabeth Ward jagab oma raamatus «The Menopausal Diet Plan» tõhusaid saladusi, kuidas üle 45-aastased naised saavad oma kaalu kontrolli all hoida. Portaalis Express on avaldatud tema raamatust väljanoppeid ning spetsialist soovitab naistel järgida maitsvat ja tervislikku Vahemere dieeti.

Vahemere dieet koosneb suures osas puu- ja juurviljadest, pähklitest, mereandidest, munadest, täisteratoodetest ja kasulikest rasvadest. Tasakaalustatud toidukorrad kindlustavad selle, et ei teki söömasööste ega pidevat näksimisisu, mille tõttu kugistatakse krõpse, küpsiseid või suures koguses šokolaadi. «Vahemere dieet vähendab liigset kehakaalu, väldib selle tekkimist ja võib leevendada menopausi sümptomeid, parandades seeläbi naise elukvaliteeti,» selgitas Ward. Tema sõnul on selline dieet hea seedetraktihaiguste, diabeedi ja vähi ennetamiseks ning mõjub positiivselt ka meeleolule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles