HOIA EEMALE 5 toitu, millest norskajad peaksid suu puhtaks pühkima

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Mis on maailma kõige üksildasem tunne? Vaadata kell kolm öösel, kuidas kallim kõrvulukustavalt norsates õiglase und magab, samas kui sina pole sõbagi silmale saanud.

Norskamisest lahti saamiseks muudetakse tavaliselt elustiili: tarbitakse vähem alkoholi, jäetakse suitsetamine maha, langetatakse kaalu. Kuid aitab ka teatud toiduainete vältimine. Toitumisekspert Ashleigh Tosh avaldas mõned toiduained, millega öine lärmaja võiks piiri pidada.

1. Piimatooted

Piimatoodete, nagu jogurti, juustu ja jäätise söömine enne und võib põhjustada valjemat norskamist. Seda seetõttu, et piimatoodetes olev laktoos suurendab lima toomist ja see annab norskamisele hoogu.

2. Rohke suhkruga söögid-joogid

Liiga palju töödeldud suhkrut põhjustab põletikku kurgus ja ninakäikudes. Sestap on parem õhtuti öelda hüvasti igasugu maiustustele ja karastusjookidele.

3. Nisu

Töödeldud nisu, mida leidub enamikus leibades, küpsetistes ja pagaritoodetes, soodustab põletikku hingamisteedes ja põskkoobastes. Gluteenivabad toidud oleksid norskamise vähendamiseks parimad.

4. Rasvane liha

Palju valku pluss küllastunud rasvad vallandavad lima tootmise. Parem on süüa lahjat liha ja enne magamaminekut üldse mitte. Samuti lisa menüüsse põletikuvastaseid toiduaineid, nagu köögivilju, puuvilju, lõhet, pähkleid, avokaadot ja oliiviõli.

5. Kiirtoit

Kuna kiirtoit on tugevalt töödeldud, ummistab see hingamisteid. Samuti on kiirtoidu portsjonid sageli suured, nii et seedehäired on lihtsad tulema. Need aga häirivad und ja seeläbi halvendavad norskamisprobleemi, vahendab The Sun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles