PEKK PÕLEMA Veidrad, aga tõhusad viisid, kuidas kaloreid põletada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kaalu kaotamine on raske ja nõuab teatavasti distsipliini. Kuigi tervislik toitumine ja regulaarne treening on hädavajalikud, aitab ootamatute ja meeldivate tegevuste lisamine oma päevakavva põletada rohkem kaloreid ja olla motiveeritum.

Allpool on kirjas seitse mõnevõrra ebatavalist või ehk vähe tuntud viisi, kuidas päeva jooksul rohkem kaloreid põletada.

1. Naera rohkem

Siin on lõbus viis kalorite põletamiseks. Uuringud on näidanud, et vaid 10–15 minutit naeru päevas põletab kuni 40 kalorit. Lisaks vähendab naermine stressihormooni kortisooli taset organismis, mis on seotud kaalutõusuga.

2. Pargi kaugemale

Kaugemale parkimine või ühistranspordi kasutamise korral ühe peatuse võrra varem väljumine edendab ka verevoolu, nii et saad tööl paremini keskenduda.

3. Jaluta pärast söömaaega

Selle asemel, et pärast sööki veel natuke istuda, tee reibas jalutuskäik. Kui kõnnid pärast sööki, saadad toidust saadud energia otse rakkudesse, mis vähendab söögijärgset veresuhkru tõusu, ning sa hakkad kohe saadud energiat kasutama. Juba kümnest minutist täitsa piisab.

4. Korista

Majapidamistööd põletavad tõhusalt kaloreid ja löövad ainevahetusele hoo sisse.

5. Kõnni kodus ringi

Seda seostatakse tavaliselt ärevuse ja muretsemisega, aga tegelikult aitab kõndimine saada täiendavaid samme ja hoiab kehasoojust kõrgel.

6. Hinga sügavalt

Neli-viis aeglast, sügavat hingetõmmet enne söömist võivad oluliselt mõjutada keha võimet põletada kaloreid. Seda põhjusel, et need rahustavad ning rahulik söömine ja joomine hoiavad ainevahetuse kaloripõletusrežiimis.

7. Võta külma dušši

Külm dušš annab ainevahetusele hoo sisse, nii et põletad päeva jooksul rohkem kaloreid, kirjutab Fox News.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles