Maria Klenskaja: iga kogemus rikkamaks ei tee

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Klenskaja.
Maria Klenskaja. Foto: SCANPIX

Näitleja Maria Klenskaja (61) rääkis ajakirjale Naised, et tema arvates ei saa ega pea inimene oma elus kõike kogema.
 

«Öeldakse, et iga kogemus teeb rikkamaks. Mina ei ole selles veendunud, ma arvan, et see on väga individuaalne. Näiteks Leida Laiuse filmis «Varastatud kohtumine» vanglate nägemine ja lapsest loobumise teema…» Maria jaoks oli see periood raske, kohati oli ainus koht toetuse saamiseks kirik, kus ta käis päris palju.

Stsenaariumi järgi oli tegemist tragikomöödiaga, Leida Laius tegi sellest aga naise draama. «Me vaidlesime väga palju. Näitleja on kinos veel suurem ori kui teatris,» teab Maria oma kogemusest.

Ta saab paljudest filminäitlejatest aru, kes ütlevad, et nad ei vaata oma filme kunagi, sest see on liiga piinav ja painav kogemus. «Enda kinolinal nägemine on mulle kui vana haava katki kratsimine.» Ta selgitas, et ükskõik kui hästi üks film on tehtud, see on ikkagi konserv, aga teatritöö jätab illusoorse lootuse, et ehk saab veel midagi muuta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles