INTERVJUU Jüri Butšakov: saates «Tähtede täht» on mul midagi, mida kellelgi teisel ei ole

Jüri «Tähtede tähte» juhtimas. Foto: Mardo Mannimagi.
Kathleen Loss
, ajakirjanik
Copy

Jüri Butšakov oli seni «Õhtu!» ühe saatejuhina Eesti peredes igapäevane külaline. Kuid hittsaatega «Tähtede täht», mis sel pühapäeval finaalini purjetab, on temast saanud vaata et lausa pereliige. Mis on selle mehe saladus vaatajate südamesse jõudmiseks? Jüri räägib meile südamlikult ka kaamerate varju jäävast elust ning avaldab, mis magnet teda ekraanil hoiab.

«Tähtede tähe» kontseptsioon on tuntud Eesti muusikud oma mugavustsoonist välja astumas. Millal sina viimati mugavustsoonist välja astusid?

Kui ma esimest korda «Tähtede tähe» lavale astusin, oli see mõnes mõttes kindlasti kerge mugavustsoonist välja astumine. Esimeste salvestuspäevade eel ju täpselt ei tea, kuidas asjad sujuma hakkavad. Õnneks esimese saate poole pealt hakkasin tunnetama, milline see saade on, ja see hakkas mulle kohe meeldima. Eelkõige astusid saates mugavustsoonist välja siiski meie tähed – see, mida mina tegin, pole võrreldav sellega, mida nemad pidid tegema, seega müts maha nende ees. Üldiselt mul aga teles mugavustsoonist välja astumist enam ülemäära pole. Tunnen, et olen saanud tõeliselt palju asju teha, ja see on tore.

Aga eraelus?

Mulle meeldib kodune elu nii palju, et seal pole otseselt sellist mugavustsoonist välja astumist. Kodu ongi selline koht, kuhu lähed, et oleks mõnus, mugav ja tore. Pean tunnistama, et mulle meeldivad hoopis väljakutsed, nagu näiteks uued saated. Olgu see «15 küsimust», «Tähtede täht» või iganädalane töö saates «Õhtu!», väljakutsed on minu jaoks ääretult olulised – püüan neid endale pidevalt leida ja proovin edukalt täita. Hoolimata sellest, et saan töö juures palju erinevaid asju proovida ja väljakutsetena vastu võtta, olen üleüldise elu siiski niimoodi ära korraldanud, et mul väga palju mugavustsoonist väljas käimist ei ole.

Ütlesid enne «Tähtede tähe» juhtima hakkamist, et sul on saate suhtes kõrged ootused. Kas saade vastas su ootustele?

Mul olid kõrged ootused, sest nägin, millised lauljad meil seal koos on ja kui palju tööd nad enda kallal teevad. Saatesse kaasati ka palju teisi professionaale: stuudioansambel, taustalauljad ja tantsijad, Eesti parimad režissöör ja produtsent… Polnud ühtegi põhjust kahelda, et sealt midagi vägevat tuleb, ja ma ütleksin, et on väga hästi läinud. Vaatajad on meid üles leidnud, ja niipalju kui ma olen lauljatega rääkinud, on neile tekkinud ka uusi kaasaelajaid, sest nad on esitanud muusikat žanrites, milles neid varem pole nähtud. Noorele lauljale oli see tore samm, kogenud lauljale võib-olla isegi teine tulemine. «Tähtede täht» oli üllatusi täis saade ja need üllatused on olnud positiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles