ARST VASTAB Kas on parem magada ihualasti või pesu väel?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Võib-olla sulle öeldi lapsepõlves, et maga alukateta, et jalgevahe saaks hingata. Lill vajab ju valgust ja õhku. Kuid kas on olemas õige vastus, kui asi puudutab tervist – ja kas see on naiste ja meeste puhul erinev? Arstid ütlevad, kuidas asi on.

Aluspesus ja alasti magamise kohta pole tehtud kuigi palju uuringuid, märkis uroloog dr Aaron Spitz. Seda teemat ei arutata tema sõnul regulaarselt ka akadeemilistel konverentsidel.

Naistearst Sherry Ross ütles, et tegelikult taandub see isiklikule valikule. «Pole õiget ega valet,» sõnas ta. Ja kuigi selles küsimuses puudub teaduslik konsensus, on mõned tegurid, mida arvesse võtta, kui otsustad, mis on sulle õige.

Kanna aluspükse siis, kui...

«Kui sul on palju tupevoolust või sul on menstruatsioon, võivad alukad olla parim valik, et vältida segadust hommikul,» ütles Ross.

Mehed võivad kogeda ebamugavustunnet, kui nad magavad alasti, kuna nende reied või madrats võib munandeid suruda, kui nad unes visklevad ja pöörlevad, ütles dr Spitz.

Veel üks asi, mida tuleks arvesse võtta: aluspesu voodis tähendab, et suguelundid ei puutu otseselt kokku pidžaama või voodilinadega, seega saad neid esemeid veidi harvem pesta – mis on pluss, kui vihkad pesupesemist.

Kõik sinu sahtlis olevad aluspüksid ei sobi siiski hästi magamiseks. Magamistrussikud peaksid olema mugavad ja hingavast materjalist, näiteks puuvillast või bambusest.

Ross paneb südamele, et magada tuleb tavalise lõikega aluspükstes, mitte stringides – nende anatoomiliselt ebasõbraliku disaini tõttu, mis lihtsustab bakterite liikumist.

Ja loodetavasti on see iseenesestmõistetav, et magamiseks tuleb võtta puhtad alukad, mitte need, millega on terve päev juba ringi käidud.

Maga alasti siis, kui...

Kui sa higistad unes palju või oled aldis teatud nahahaigustele, siis võib olla parem magada alasti. Kui varem on esinenud tupeinfektsioone või sügelust, on ka parem magada püksata.

Ja lõppeks on ikkagi hea anda tundlikule kehapiirkonnale puhkust riietest, nagu vanaema omal ajal õpetas, kirjutab Huffington Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles