16 AASTAT KADUMISEST Madeleine McCanni ema paljastas saatusliku õhtu kohta uue info (3)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Madeleine McCanni vanemad Kate ja Gerry McCann. Täna möödub Maddie kadumisest 16 aastat
Madeleine McCanni vanemad Kate ja Gerry McCann. Täna möödub Maddie kadumisest 16 aastat Foto: Reuters/ScanPix

3. mail 2007 jäi Portugalis Algarves asuvas Praia da Luzi puhkekuurordis kadunuks kolmeaastane Briti tüdruk Madeleine McCann. Juhtum on siiani lahendamata ning avalikkuse ja ajakirjanduse huvi väga suur.

Madeleine'i vanemad Kate ja Gerry McCann postitasid 2021. aasta mais veebisaidile Find Madeleine postituse, millega tähistasid oma tütre 18. sünnipäeva ja avaldasid lootust, et saavad temaga ühel päeval taas kohtuda.

LOE JUURDE: Noor naine väidab, et võib olla Madeleine McCann ning jagab oma tõendeid

«Iga maikuu on eriti karm – valus meeldetuletus meie kaotatud ja varastatud ühistest aastatest,» kirjutasid nad. «Meie lootus, et näeme Madeleine'i jälle, ei sure kunagi.» Nad on korduvalt öelnud, et on politseile pingutuste eest väga tänulikud ning peavad teada saama, mis nende tütrekesega sel traagilisel ööl juhtus. 

Ema paljastab oma kahtlused

Kate ja Gerry McCann on avaldanud mõned detailid, mis jäid 2007. aastal tütre kadumise järel tähelepanuta, kuid võinuks olla uurimisel väga olulised. 

Madeleine’i ema Kate usub, et tütre kadumine on seotud Ocean Clubi restorani broneeringuraamatuga. Oma raamatus «Madeleine: Our Daughter's Disappearance» kirjutas ta: «Broneeringuraamatus oli kirjas meie soov saada laud, kust näeme oma hotellituba. Administraator oli meie soovi üksikasjalikult kirja pannud, ka selle, et soovime õhtusöögi ajal tuppa jäetud lapsi kontrollimas käia. Seega oli ka kurjategijal võimalus avatud raamatust lugeda, kus toas on lapsed üksinda ning millises lauas istuvad nende vanemad.» Ka on Kate New York Postile öelnud, et kõik restorani töötajad teadsid, et nende lapsed on ilma pideva järelevalveta hotellitoas.  

Õudne hetk, kui Madeleine'i enam toas ei olnud

TÕDE SELGUNUD: DNA-test paljastas lõpuks, kas Julia Wendell on Madeleine McCann

Lapse vanemad õhtustasid sõpradega sel õhtul oma hotellitoa läheduses tapas'e-baaris ja käisid iga 20–30 minuti tagant toas laste und kontrollimas. Kell 22 avastas ema õudusega, et Madeleine ei ole enam oma voodis. Sellest ajast alates pole Maddiest olnud ühtegi elumärki. 

Daily Stari sõnul on Madeleine'i vanemad Kate ja Gerry säästnud üle miljoni euro, et jätkata tütre otsinguid juhul, kui politsei otsustab uurimise katkestada. Sel juhul palkavad vanemad eradetektiivid, et kuritegu lahendada. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles