TÕSINE OHUMÄRK ⟩ Kuningas Charlesi jalgadel on näha murettekitavat tervisehäda

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Ühendkuningriigi kuningas Charles III
Ühendkuningriigi kuningas Charles III Foto: Jon Super / AP 7 Scanpix

Kuningas Charles III paistes sõrmede hädaga on kõik ammu kursis, kuid nüüd on teravsilmad märganud, et ka monarhi varvastega on midagi halvasti.

«Kuningas Charlesi sõrmed» on üks enim levinud Google'i päringuid, mis kuningaga seotud on. Charles ise on oma paistes näppe vorstisõrmedeks nimetanud ning öelnud, et tema vanemal pojal prints Williamil on sarnane omapära.

LOE JUURDE: Prints Charlesi tervis valmistab fännidele tõsist muret

Hiljuti on hakanud levima uued fotod ja arutelud, sest ka kuninga varbad on paistes ja tursunud. Esimest korda jäid tema sardellisarnased varbad pildile 2019. aastal New Delhi visiidil, kus templit külastades paistsid paljad varbad ülikonnapükste alt välja. 

Hoolimata sellest, et Charlesi sõrmed ja varbad on pealtnäha sarnased, ütles Chesteri ülikooli füsioloogia vanemlektor doktor Gareth Nye, et kuninga vaevused on kogu keha tervise seisukohalt märkimisväärselt erinevad.

Kuninga sõrmede paistetuse põhjuseks on arst nimetanud artriiti või kudedesse kogunenud vedelikku. Kuid varvaste turse põhjus on tema hinnangul hoopis muus: «Nii äge turse mõlemal jalal võib viidata süvaveenide tromboosile või neeruhaigusele. Kui see on krooniline, tuleb uurida südame-veresoonkonna probleemide võimalikkust, nagu südamepuudulikkus, neeruhaigus või maksahaigus.»

Õnneks võib olla tegu ka kergema tervisehäirega. «Põhjuseks võib olla ka pikaajaline kõverdatud jalgadega istumine, mis takistab vereringet ja on omane just vanematele inimestele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles