Niimoodi pühid talveräbu näost ja lähed säravate palgedega kevadesse

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kõik tahavad end kevadeks värskendada – võtta uued riided kapist välja, suurpuhastust teha, aknaid pesta. Ei tasu ära unustada, et ka nahal on olnud pikk ja raske talv. Dr Marisa Garshick annab nõu, kuidas vabaneda talvisest räbust ehk surnud naharakkudest, et näolapp lööks särama.

Koori korra-kaks nädalas

Koorimine eemaldab surnud naharakud ja paljastab särava ja värske naha. Garshick soovitab oma patsientidel mõõdukalt koorida, kuid sageli tehakse seda liiga vähe või liiga palju. «Mõned minu patsiendid ei koori üldse, teised koorivad liiga palju,» ütles ta. «Enne kevadet on kasulik koorida, kuid seda tuleks teha korra-kaks nädalas, et nahk ei läheks liiga kuivaks.»

Ole kannatlik – nahk teeb rängalt tööd

Kui kipud koorima harva, siis tea, et nahk teeb ikkagi kõvasti tööd. Naha loomulik uuenemistsükkel näeb juba ette, et vanad naharakud kooruvad maha ja uued tulevad asemele. Tavaliselt liiguvad naharakud alumisest kihist ülemisse ja seejärel kooruvad ära umbes 30 päeva jooksul.

Vaata oma tooted üle

Üldiselt kehtib põhimõte, et vähem on rohkem. Näiteks soojema ilma ja suurema niiskuse tõttu võiks vahetada raskemad kreemid ja õlipuhastusvahendid õrnade, vahutavate toodete vastu. Kui sa kõrvaldad näoõli mõneks ajaks, on hea mõte kasutada C-vitamiiniga toodet, sest see aitab vältida pigmendilaike ja toota kollageeni, võideldes UV-valgusest tekkinud vabade radikaalide vastu.

Nahk vajab niisutamist ka soojal ajal

«Mõned inimesed arvavad, et kui ilmad muutuvad soojemaks, ei ole neil enam vaja kasutada niisutavat kreemi, kuid see ei ole tõsi,» ütles Garshick. «Sa peaksid jätkama niisutamist, et toetada nahabarjääri, kuid paksema talvekreemi asemel võiks olla kergema konsistentsiga toode.»

Kasuta iga päev päikesekaitsekreemi

Vali päevakreem, mille koostises on ka päikesekaitsefaktor. Päikesekaitse on väga oluline hoolimata aastaajast, kirjutab Huffington Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles