STILIST PALJASTAB ⟩ Kes sikutas selili pükse jalga? Kelle särgil puudus selg? (2)

«Tähtede täht» – see osa, mida publik ei näe
«Tähtede täht» Elina Nechayeva Foto: Mardo Männimägi
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Selle kevade suurim show «Tähtede täht» on alanud. Aga lisaks muusikale ja meelelahutusele tuleb lavale särtsuvalt vägev moeetendus. Kes kannab mida ja millised saladused jäid lava taha riietusruumi? Tegime asja klaariks teleshow stilisti Karolin Kuusikuga. Kellele laval olnutest annad stiilipunktid sina?

«Popmuusikas saab stiilid selgelt jagada naiselikeks ja mehelikeks,» selgitab Karolin Kuusik. «Ja disco on nii naiselik kui olla saab – selle skaala täiesti maksimum otsas!»

Palusime Karolinilt lähivaate kommentaari ja salajasi kaadritaguseid tähelepanekuid. Iga osaleja kohta on need edasi antud stilisti enda sõnadega.

Karolin Kuusik, Eesti tuntuim teleshowde stilist räägib, mis teles töötab ja miks.
Karolin Kuusik, Eesti tuntuim teleshowde stilist räägib, mis teles töötab ja miks. Foto: Kiusamisvaba Kool

Stefan

Oo, tema oli nõus minema täiesti ajastusse tagasi. Ta võttis seda saadet nagu seiklust ja kandis ikka ääretult kitsaid, alt laienevaid pükse. Neid oli ikka üsna raske jalga saada.

Toona tuli selili maha visata ja kõigest jõust sikutada, et pükse jalga saada.

Meie praegu ei kujuta seda ettegi – toona tuli selili maha visata ja kõigest jõust sikutada, et pükse jalga saada. Ja kõik mehed tegid seda! (naerab)

«Tähtede täht» Stefan
«Tähtede täht» Stefan Foto: Mardo Männimägi

Stefan  kandis heleroosat pintsakut ja ussimustrilisi satiinpükse. Juurde naiste pluus ja roosad prillid.

Stefan on väga mängurõõmus ja äge artist, kellega koostööd ma väga nautisin. Me alguses andsime talle ainult paar sõrmust, aga ta iga natukese aja pärast tuli ja nõudis lisa. Enamik sõrmi on tal täis! Vaadake, ta on väga äge!

«Tähtede täht» Stefan
«Tähtede täht» Stefan Foto: Mardo Männimägi

Getter

Kust see efektne ja kontrastne kostüüm tuli? Getter on väga konkreetselt tantsuosa poolelt riidesse pandud ja tema komplekti pani kokku hoopis Villiko Kruuse. Getter tantsib ka ise väga hästi, selles osas hästi võimas artist. Kostüüm ongi üles ehitatud nii, et liikumine välja tuleks ja looks tantsijatega ühtse show.

Getter tantsib ka ise väga hästi, selles osas hästi võimas artist.

Getteri uskumatu optimism on igas projektis megalahe!

«Tähtede täht» Getter Jaani
«Tähtede täht» Getter Jaani Foto: Mardo Männimägi

Loe ka seda: PERSOON | Synne Valtri: «Inimeste südamesse viib alati üks tee ja see on...»

Synne

Synne lasi õmblejal oma komplekti teha. Väga äge ja värskendav – läikiv ja voogav materjal, tõi tema kauni naiseliku figuuri ja liikumise välja, ülinaiselik tulemus. 

Synne on väga õide puhkenud, see saade ja eriti disco tundus talle väga sobivat!

Ma arvan, et oleneb projektist, aga äkki tal tuleb esitamisele mõni selline muusika, et sobib sellega jälle lavale astuda. Minule meeldiks seda küll veel kord näha.

Mis puutub Synnesse, siis ta näeb üldse selles saates kuidagi imeilus välja, ta on väga õide puhkenud, see saade ja eriti disco tundus talle väga sobivat.

«Tähtede täht» Synne Valtri
«Tähtede täht» Synne Valtri Foto: Mardo Männimägi

Tõnis

Tõnis on täiega uljaspea – ei löö millegi ees risti ette. Meil tekkis kinnisidee, et Tõnis peab olema punases ülikonnas. Leidsimegi ühe sellise, aga...  Vaatasin seda ülikonda päris elus ja hoidsin peast kinni: oo, see on nii ekstreemselt väike! Seda ei saa küll kellelegi selga. Aga näe, Tõnisele venitasime selga. Õnneks oli materjaliks ülimalt veniv samet.

Alla panime naistepluusi ja jätsime selle lehvid hästi pikalt ette rippuma. Uljas ja julge liigutus, aga lavale väga sobib – inimene liigub ja kui kostüüm liigub kaasa, siis see võimendab kõike.

Tõnis on hulljulge, ei karda midagi.

Tõnisega on koostöö hästi sujuv – ta on hulljulge, ei karda midagi. Tundub, et ta on teinud endaga kokkuleppe – kui juba, siis juba! Laval ja teles on selline suhtumine parim üldse, mis olla saaks.

«Tähtede täht» Tõnis Sarap
«Tähtede täht» Tõnis Sarap Foto: Mardo Männimägi

Loe ka seda: Peeter Oja: Inimesed kasutavad kaost ja keerulisi aegu ära, et hirmu abil võimu haarata

Peeter

Temale ei saa juba tavalist ülikonda panna, temale ei sobiks midagi, mis oleks nagu poliitik või ärimees. Peetri vääriline on vaid midagi erilist. Ja jumal tänatud – õnnestuski nõel heinakuhjast leida. Mustas Luiges oli tema suuruses hõbedane pintsak täitsa olemas. Peeter on reastunud tantsijatega harmooniasse.

Peeter on nii hea huumoriga – seda jätkub nii lava ette kui lava taha.

Peeter Oja ise eelistab olla ehk tiba rahulikum kui mõni teine artist, aga see õigustab ennast – ta on heas mõttes nii lavaline kuju, nii enesekindel ja asjast üle, et tema seljas on kõik veenev. Ega see disco nii lihtne žanr ei olegi. Peeter on mõnus otseütleja ja nii hea huumoriga – seda jätkub nii lava ette kui lava taha.

«Tähtede täht» Peeter Oja
«Tähtede täht» Peeter Oja Foto: Mardo Männimägi

Elina

Elina vapustav kostüüm on nii palju, kui mina kuulnud olen, reisisaak. Lisaks veel väga ägedad platvormkingad.

Elina nägi ikka hingematvalt ilus välja.

Ja tulemus on rabav – saledat joont rõhutav sihvakas kostüüm, tohutu konts. Elina ise on nii pikk ja graatsiline, et see kõik kokku on laval ikka väga võimas! Fuksiaroosa sametist pükstükk, lõputud jalad, kõrge hobusesaba ja pikad juuksed – ta nägi ikka hingematvalt ilus välja. 

«Tähtede täht» Elina Nechayeva
«Tähtede täht» Elina Nechayeva Foto: Mardo Männimägi

Alika

Lillad püksid on valitud tantsijate järgi, Villiko lasi need õmmelda. Lisaks üliromantiline valge pluus ja see suur pahmakas lokisoeng. Kõik ahhetasid – vau, kui hästi Alikale sobib selline lokk! Me pole keegi teda sellisena näinud.

Metsik lokk sobib Alika võimsa energia ja ülevoolava lavalise jõuga.

Mina arvan, et meie Alika võikski sellist lavavälimust kaaluda. Metsik lokk sobib tema võimsa energia ja ülevoolava lavalise jõuga. Ta väga mõnusalt liikus, nautis täiega lava vallutamist ja vabadust. Nii sai ka kostüüm valitud talle piisavalt vaba, et miski seda tsunamit tagasi hoida ei saaks.

Alika Milova «Tähtede täht»
Alika Milova «Tähtede täht» Foto: Kanal 2

Jaagup

Jaagup tellis endale musta pintsaku. Tema soov oli, et oleks šikk, aga mitte tavaline pintsak. Leidsimegi sellise, asümmeetrilise ja tõeliselt põneva lõikega.

All on võrgust nabapluus, mis on muide täiesti meestele mõeldud toode. Ma ei kujuta ette, kus sellist hullu toppi ilma jakita kanda, see käis kettidega ümber kaela ja tagant kinni, selga sel polegi. Päris pöörane toode! Aga Jaagup pani selle selga nagu muuseas.

«Tähtede täht» Jaagup Tuisk
«Tähtede täht» Jaagup Tuisk Foto: Mardo Männimägi

Alla peitsime veel traksid, mille külge topp kinnitada, et see ulakas topp valel ajal minekut ei teeks. Päris naljakas oli kogu seda konstruktsiooni lahti võtta pärast.

Jaagup on hästi modernne artist, kõigist kõige trendikam ja julgem.

Jaagup on hästi modernne artist, kõigist kõige trendikam ja julgem. Ta on iga päev moekas noormees, sugugi mitte ainult laval. Tal on palju ideid, mõtleb intensiivselt kaasa. Koostöö temaga on eriti äge. Artist, kel on nii terav silm ja ta on ise moest nii huvitatud.

«Tähtede täht» Jaagup Tuisk
«Tähtede täht» Jaagup Tuisk Foto: Mardo Männimägi

Jüri

Jürikese palve oli, et tema ei taha välja näha liiga klassikaline. See lihtsalt ei ole tema stiil, ükski televaataja ei usuks seda!

Klassika ei ole Jüri stiil, ükski televaataja ei usuks seda!

Leidsime talle imeilusa murtud sinist tooni ülikonna Kaubamajast ja sinna alla pehme kudumi. Revääri külge said sätendavad prossikesed, et oleks väike disco-vihje ka. Selle nipi võiks iga mees kohe üle võtta – saab piduliku momendi lisada ka argisele ülikonnale. Töötab täiega!

«Tähtede täht» Jüri Butšakov.
«Tähtede täht» Jüri Butšakov. Foto: Mardo Männimägi

Karolin Kuusik on Eesti tuntuim telestilist, kelle terane pilk ja head moeteadmised on pea kõikide Ruudu suurte teleshow'de taga. «Jah, me teeme Kaupo Karelsoniga juba 15 aastat koostööd. Selle saate puhul on mul abiks Maarja Siim, sest nii suurt projekti polegi üksi võimalik teha.»

Mis on saate «Tähtede täht» juures erilist?

On vaja arvestada artisti enda maitse ja stiiliga, aga ka ajastut ja seda artisti, kelle hitti nad esitavad. Esimese saate teema disco on äge muusikastiil.

Mille poolest oli disco-saadet äge teha?

Disco on väga lavaline ja telegeeniline, väga vitaalne. Moeliselt on see väga lõbus. Ja viimase aja meestemoes on tänu Harry Stylesile naiste kapist varastamine juba kaua pead tõstnud. Mehed ei karda naiselikke asju, sära ega läikeid. 

Kust ideid ammutasite?

Palju määras stiil, mida keegi esitas. Disco on minu nägemuses ajastupõhine, 70ndate retroteema, mis ka tänapäeval on tegelikult uuesti moes. See ei mõju üldse äärmuslikult vanamoodsalt. Mind paeluski eeskätt disco kuldaeg.

Kuidas kogu see vaatemäng sündis?

Meie interpretatsioon on elurõõmus segu erinevatest ideedest, ei pea olema stiilipuhas. Sellist piirangut me endale ei seandud. Uljas stilistika, grimm ja meik lisaks, sa saad hullu panna ja katsetada kõike, mida muidu elu sees ei juleks proovida! Avastab publik ja avastavad artistid ise. Minu meelest on juba see tohutult äge, et näeme oma armastatud artiste välimusega, mida kunagi enne näinud ei ole ja mida niisama lihtsalt proovida ei julgekski.

Eksperdid: Mihkel Raul, Lenna Kuurmaa, Andrei Zevakin. Nemadki on vaatamisväärselt lahedalt riides.
Eksperdid: Mihkel Raul, Lenna Kuurmaa, Andrei Zevakin. Nemadki on vaatamisväärselt lahedalt riides. Foto: Kanal 2
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles