NAISTEJUTUD Seksisõltlane: «Seksi on vaja kolm korda päevas, kui mitte rohkem...»

Külas Peeter Pusa
Seksisõltuvus? Foto: Shutterstock
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

«Kolm korda päevas – see on ikka täitsa normaalne!» Nii arvab saatekülaline. Sel mehel on olnud elus väga palju naisi ja enamik neist on ise tahtnud tulla ja peale esimest korda ka tagasi tulla. Üks kirglik nümfomaan on jäänud armukeseks lausa kümneks aastaks. Kuidas ta seda teeb? «Pead olema tasemel.»

Kui mitu korda päevas on seksi vaja? «Noo, kolm kindlasti, kui mitte rohkem,» ütleb Peeter, kes kuulajate soovil on taas saates. Kui kerge on seda saada? «Tol ajal oli see imelihtne. Tuleb leida selline naine, kes on ka valmis sellist teed käima. Kui ta on sinuga ühes rütmis, siis sobivus on hea.»

Naised tahavad vähem?

Kuid sama keevaverelist naist leida, see paraku enam imelihtne ei ole. «Suhte alguses, esimestel päevadel ollakse valmis üpris paljuks,» ütleb Peeter, «aga siis ta hakkab väsima ja orbiidilt lahkuma. Ja siis oleneb juba mehest, kas ta lepib selle olukorraga või mitte...» Siis võivadki mängu tulla teised naised ja kõrvalsuhted, justkui rahuldamata vajaduste kompensatsiooniks.

«Mis on kõige hullem – hakkavad tekkima armukesed,» tunnistab Peeter, «kes tulevad nagu lisaks. Ma varem rääkisin, kui palju mul naisi oli, eks sealt neid ka tekkis.»

Kui palju seksi on liiga palju? Kas kõrge sugutung on asi, millega uhkustada või häire, millega ravile pöörduda?
Kui palju seksi on liiga palju? Kas kõrge sugutung on asi, millega uhkustada või häire, millega ravile pöörduda? Foto: Shutterstock

Miks seksimaia naise kohta öeldakse nümfomaan, aga mehe puhul pole eraldi sõna justkui vajagi, see on uhkuse asi? Aasta tagasi valmis koos Petsiga saade elumeestest, mis kuulajatele väga meeldis ning palju kirju tõi. Küsiti: «Kust sa nii huvitava tüübi leidsid?» Ega siin suurt maagiat polegi, huvitavad teemad ja inimesed leiavad ise tee «Naistejuttudesse» ilma, et neid otsima peaks.

«Mina leidsin «Naistejutud» enne,» avaldab Peeter. «Juhuslikult sattusin peale Postimehes.» See juhtus enam kui viis aastat tagasi ning kuulajaks ta jäigi.

Kuula ka seda: Elumees avaldab, mis naistele peale läheb. «Alati jäi keegi näppu! Minu jaoks üks ja ainus enam ei piisa...»

Peeter Pusa pajatab «Naistejuttude» stuudios erakordselt julgelt oma värvikast, kirglikust ja naisterikkast elust.
Peeter Pusa pajatab «Naistejuttude» stuudios erakordselt julgelt oma värvikast, kirglikust ja naisterikkast elust. Foto: Kristina Herodes

Haigus, millest jagu saada

«Tegelikult see nümfomaania (ta peab silmas väga suurt sugutungi nii meeste kui naiste puhul) on nagu haigus, sellest tuleb jagu saada,» teatab Peeter ootamatult. «Seda on täielikult võimalik vähendada ja siis ei olegi enam nii hullu vajadust inimesel.» 

Kuidas see võiks päris elus toimida? Kui tuleb suur tahtmine peale, kas seda saab siis ka kuidagi muul moel leevendada? «No see tahtmine tuleb ainult siis, kui naisega koos oled. Niisama ta ei tule päris nii.» Selle teooria järgi võiks hingetõmbehetke pakkuda lihtne silmapiiri puhastamine – keskendumine tegevustele ja käimine kohtades, kus on vähem ahvatlusi liikvel. Aga ega see päris nii ei käi, et näed ilusat naist ja kohe tahaks.

«No päris nii ta ka ei ole, tuttav peab olema ikka,» täpsustab elumees. «Ja tuttavaks peab enne saama muidugi.»

Loe kindlasti ka seda: NAISTEJUTUD | Depressioon, ülekaal ja aina purunevad suhted – selle varjatud põhjus võib olla ATH

Millal muutub suur sugutung probleemiks? Paljudel juhtudel ei muutugi, kui saavad kokku kaks sama suurte seksuaalsete vajadustega partnerit.
Millal muutub suur sugutung probleemiks? Paljudel juhtudel ei muutugi, kui saavad kokku kaks sama suurte seksuaalsete vajadustega partnerit. Foto: Shutterstock

Nümfo võib olla unelmate naine

«Kui leiad endale naise, kes on tõesti selline nümfomaani tüüpi,» jutustab Peeter ja tema silmad löövad särama, «siis on väga hea temaga aeg-ajalt kohtuda. Olgugi et sa oled kellegagi kooselus. Sellest emotsioonist jätkub võib-olla terveks nädalaks. Sa tead, et ta on sul olemas, temaga saab jälle olla, sellega ei teki vahepeal seda hirmsat survet peale. Tead, et on üks selline olemas, kes on sinusugune.»

Loe ka: KIREMÕRV | Mees elas aastaid pööningul ja seksis naisega kaheksa korda päevas: «Ma olin ta seksiori!» 

Kui tekib tunne, et tahaks, aga võimalust ennast seksuaalselt maandada ei järgne, kannatavad nii mehed kui naised. «Rahutus võib tekkida küll,» toob mees esile ühe joone, mis on mõlemale sugupoolele iseloomulik. Koos suurenenud sisepingega muutub inimene kergemini ärrituvaks, kriitiliseks, norivaks, tema üldine häälestus on negatiivsem. Äsja rahuldust kogenuna on sama inimene helge, positiivne, muretu ja leplik.

Ära tõukamise valu – ta ei taha mind!

«Ma olen tähele pannud, et naiste tujud muutuvad selle puuduse juures,» märgib Peeter. «Mehed hoiavad kuidagi ennast paremini vaos. Peidavad enda sisse niimoodi, et ei näita teistele välja. Aga naiste pealt ma olen tähele pannud, et... võib-olla ta ei olegi nümfomaan. Võib-olla tal lihtsalt elukaaslane veab õhtuti alt ja siis ta tuleb juba hoopis teises tujus tööle näiteks.» See pole üksnes vaatluspraktika. Nii mõnigi naine on oma muret Peetrile pihtimas käinud ning tema juurde end välja elama jõudnud. «Neid on käinud ka minu juures, nad räägivad päris palju,» tunnistab ta. «Põhiline on muidugi, et kirutakse oma meest ja tehakse igasugu imelikke trikke, et mõjutada minu mõttemaailma.» Naine ega mees ei suuda aktsepteerida tõsiasja, et partneri vajadused on temast erinevad. Tema kogeb seda isikliku äratõukamisena – ta ei taha mind! 

Loe ka: Just nii mitu korda nädalas peaksid paarid seksima, et suhe oleks õnnelik

Ja leiab, et tal on õigus seda haiget saamist mujal plaasterdada. «On olnud juhtumeid, kus naisterahvas on viha pärast mehe juurest ära tulnud ja miskipärast minu juurde,» meenutab elumees. «Ja kuna ma olen praegu vaba mees, siis miks ka mitte. Teen ukse lahti ja astu ligi! Siis saab kõike seda, mis ta soovis.»

Peeter Pusa kinnitab, et tema leiab elurõõmude nautimiseks alati energiat, väsimus või viitsimatus niisama lihtsalt jalgu ei jää.

Miks mõni mees tõmbab naisi hulga kaupa ligi, aga teisel on raskusi ühtainustki saada?
Miks mõni mees tõmbab naisi hulga kaupa ligi, aga teisel on raskusi ühtainustki saada? Foto: shutterstock.com

Sind võiks kõnetada ka: Mis saab siis, kui perearst ja patsient ei jõua kokkuleppele?

Jutt ei käi kähkukatest 

Väiksema seksuaalse aktiivsusega inimesed usuvad sageli, et rohked seksijad on enamasti kähkukate meistrid. Ei mingit pühendumist, häälestumist ega ülearust kvaliteeti, kiiresti pinged valla ja korras. Peeter aga kinnitab sootuks vastupidist. «Kõik kokku võib vahekord kesta kaks-kolm tundi, see on selline tavaline,» kirjeldab ta. «Üldjoontes lähebki ikka hommikutundideni. Oleneb, mis kell alustada.»

Sarnasel teemal: Nümfomaania – kas pelgalt psühholoogiline probleem?

Probleem liiga metsikult möllava libiidoga tekib siis, kui partnerite iha on erinev või üks ootab monogaamset suhet. Kui asi on aus ja ootused sarnased, siis pole probleemi.
Probleem liiga metsikult möllava libiidoga tekib siis, kui partnerite iha on erinev või üks ootab monogaamset suhet. Kui asi on aus ja ootused sarnased, siis pole probleemi. Foto: Shutterstock

Nümfomaania ja seksisõltuvus

Kui palju seksi on liiga palju? Kas selline piir üldse kusagil põhjendatult jookseb ja kui, siis millises kohas? Nümfomaania mõistet kasutatakse naiste kohta, kelle soov seksuaalse vahekorra järele kipub varjutama ja üle võtma muid eluvaldkondi, hakkab takistama toimetulekut või muutub koormavaks inimesele endale või tema lähedastele.

Sõltuvus?

Kas selline häire – seksisõltuvus – on üldse olemas? Osa vaimse tervise eksperte leiab, et ei ole ning terminiga «sõltuvus» ei tasuks liiga kergekäeliselt ringi käia. Tegemist on siiski inimese valikuga, mida ta suudaks kontrollida, kui sooviks. Asi ongi selles, et seda soovi pole, suurt seksuaalset aktiivsust peetakse omaduseks, millega pigem uhkustada kui seda häbeneda.

Kuulsused

Sarnast joont esineb märksa rohkem mistahes seksuaalse orientatsiooniga meestel. Seksisõltuvus ei pruugi kujutada inimesele endale probleemi, küll aga tema partnerile. Eestis on oma seksisõltuvust avalikult julgenud tunnistada Taavi Libe. Maailmas on neid kuulsusi juba arvestatav hulk: Michael Douglas, Charlie Sheen, Colin Farrel, David Duchovny, Russell Brand, Kanye West. Kuid ka naisi on selle paljastusega päevavalgele tulnud: Amber Smith, Lindsay Lohan, Jenifer Lewis. Loetelu võiks jätkata väga pikalt. Eesti meediamaastiku aastaid tagasi kihama löönud Brigitte Susanne Hundi avalduses «Seksi on vaja kolm korda päevas» ei ole niisiis midagi liialt ebaharilikku, küll aga muutus kohalik meelelahutusmaastik bravuurika seltskonnatähe võrra rikkamaks.

Ravile suunduvad «kapist välja tulnud» tähed sageli sooviga säilitada suhe oma partneriga, kes korduvaid petmisi ja kõrvalsuhteid ei aktsepteeri.

Nõusolek

Kuni kõik on konsensuslik, mõlemad partnerid teavad, mis alustel suhe toimib ning on selles kokku leppinud, pole kuitahes kõrge libiido ise probleem. Kusagil pole reegleid, mis määraks tervisliku vahekordade sageduse suhtes, paarid on erinevad ja ka suhete kirglikkus kõigub ajas suurel määral.

Kõrgest libiidost suuremat probleemi kujutab pornosõltuvus, kus liialdustesse langeda on märksa lihtsam ja suhteid hävitav mõju võib olla kiirem.

Tegelik põhjus

Kui seksuaalsust kasutatakse kiire väljaelamisventiilina millegi kompenseerimiseks (vaata lähemalt allpool), oleks kasulik ausalt endasse vaadata ja leida algsed põhjused ja tõukepunktid. Nii on võimalik rahulikult ja ennast maha surumata saavutada tasakaal ning kontroll oma kehaliste impulsside ja emotsioonide üle. Kiire «pääsetee» võib olla lihtsaim, kuid see pole jätkusuutlik lahendus.

«Ma olen rohkem eksperimenteerija,» kirjeldab Peeter ennast armastajana. «Ja ma üritan alati aru saada, mida tahab naine. Ja mismoodi ta tahab.» Tema hinnangul ei ole heaks armastajaks saamist võimalik seletada ega õppida – peab olema kaasa sündinud anne teist inimest tunnetada ja lugeda. «See lihtsalt juhtub nii ja ongi kõik! Sa saad kuidagi, miskipärast tast nii hästi aru, et ei pea nuputama pikalt. Intuitiivselt absoluutselt lähebki. Ühest puudutusest selgub vajadus teise puudutuse järele, seda tuleb osata lihtsalt tähele panna, mis asjale partner reageerib.»

Loe ka seda: NAISTEJUTUD | Salakaval põhjus, mis rikub ära suurema osa suhteid 

See talle ei meeldi!

Nii mehi kui naisi kammitseb voodis tihtipeale hirm, et ta teeb midagi, mis teisele ei meeldi, ning see lõhub kogu ühenduse. Ta saab halva hinnangu ning seks jääb sootuks ära. Mis on kõige kindlam asi, mille järgi kaaslast lugeda? «Häälest saad aru,» on Peeter konkreetne. «Hääl muutub väga palju ühe vahekorra jooksul. Hääle järgi saad kohe aru: see talle meeldib, see tõmbas tal hoogu maha.» Kuid mees kinnitab, et pole mingit põhjust ülearu muretseda – küll naine annab mõista, mida tahab, ja päris kindlasti ka seda, mida ta ei taha. «Kui sa valet kohta hakkad puudutama, siis sulle pannakse lihtsalt käsi külge ja võetakse käsi sealt ära. Siis on kõik asjad absoluutselt kohe selged,» rahustab ta vähem kogenud mehi.

Sama tasub kõrva taha panna naistel: anna märku, mida soovid ja kuidas. Vahel on kirehoos sõnu kasutada raske, need tunduvad liiga teravad ja ega teinekord ei pruugi sõnad meeldegi tulla. Kuid suhtlus puudutuste abil on kirekeeles täpselt sama selge ja arusaadav. See pole ka solvav! «Esimest korda koosolijatel kõik asjad elu sees ei klapi, see on ime, kui klapib. Mina alustasin ka ikka üpris rabedalt ja alguses ei saanud absoluutselt aru, mida tahetakse. Paljuski ei teadnud naised ise ka, mida tahavad. No mõne naise kaotasin ka.» Kogu koolituse, kuidas saada voodis osavaks ning enesekindlaks, on Peeter saanud elust enesest.

Kuula lõpuni kogu saade, saad täpselt kolm korda rohkem huvitavaid mõtteid ja erakordselt ausalt edasi antud isiklikke kogemusi.

Liiga palju või liiga vähe seksi – kumbki pole halb või hea. Armurõõme võiks olla inimese elus talle sobival hulgal.
Liiga palju või liiga vähe seksi – kumbki pole halb või hea. Armurõõme võiks olla inimese elus talle sobival hulgal. Foto: Shutterstock

Sul tekkis kuulates mõtteid, meenus isiklikke lugusid või kogemusi – palun jaga neid meiega! Mis teemal veel saadet kuulda soovid? Kirjuta kristina.herodes@postimees.ee.

Kuula ka seda: NAISTEJUTUD | Paberiteta terapeudid, kellest on päriselt kasu. Sabaga

Mida võib seksiga kompenseerida?

Iga inimene ning tema vajadused on unikaalsed, kuid seksi abil võidakse kompenseerida üllatavalt paljusid asju.

Sage on väärtusetuse tunne – pidevalt on vaja tõestada, et teine tahab mind, on vallutatav ja vahekorraga nõustumine võrdsustatakse eduelamuse, armastuse või vastu võtmisega.

Seks võib varjata ka kontrolli või allutamise vajadust. Seksuaalenergiat võib kasutada võimu saavutamiseks teise üle ja temaga manipuleerimiseks.

Mõni inimene võib seksi abil täita puuduliku läheduse, ühenduse või kuulumise vajaduse aset. Seda võib näha vältiva kiindumusstiili puhul – muud lähedust kartes püüab ta kõik need erinevad vajadused täita voodis.

Seksiga saab kompenseerida suutmatust pingeid välja elada, leevendust võivad leida mistahes endasse maetud emotsioonid, hirmud või stress.

Ning veel üks loomulik vajadus, mida seksi algatamisele vastamine annab: tähelepanu. Sageli ei oska need inimesed muul moel tähelepanu saada.

Kui seksiisu põhjustab inimesele häiritust ning võtab sõltuvuseni küündivad mõõtmed, on selle taustal enamasti mõni väärkohtlemine või muu trauma ning tuleks keskenduda just selle tervendamisele.

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 288 osa leiad siit!

Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning iga laupäev kell 11 portaalis Postimees Naine.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles