Lihtsad nipid: korralda endale mõnus kodune spaaõhtu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Põgene kõleda ilma eest sooja vanni
Põgene kõleda ilma eest sooja vanni Foto: Shutterstock

Nädalavahetused on loodud puhkamiseks, lõõgastuseks, spordiks ja lemmiktegevusteks. Kui õue ei kipu ja keha igatseb poputamist, korralda endale mõnus koduspaa ja usu, pärast seda vaatab peeglist vastu justkui uuestisündinud kaunitar. 

Paneme teile katsetamiseks mõned soojendavad ja turgutavad iluprotseduurid, mis ei vaja erilisi komponente ega poeskäimist, kõik need asjad on ilmselt sinu köögikappides olemas. 

KOORIJAD

Isetehtud koorija põhjaks kasuta mõnd taimeõli või -rasva, näiteks oliiviõli või kookosrasv sobivad hästi. Koorimisterakesteks võta kas kohv, suhkur või sool. 

Soolakoorija

Tõhusa toote valmistamiseks läheb vaja pool klaasi meresoola ja 2 spl õli. Kõik koostisained tuleb segada ja masseerivate liigutustele kehale kanda. See protseduur parandab lümfisüsteemi tööd ja aitab vähendada turset kehal.

Suhkrukoorija

Kuivale dehüdreeritud nahale on see koorija tõeline päästja! Selle valmistamiseks sega paras kogus suhkrut viinamarjaseemneõliga.

Kohvikoorija

Toidetud ja sametise naha jaoks tuleb tavaline jahvatatud kohvipuru segada hapukoorega ning masseerivate liigutustega üle keha jaotada. Pärast protseduuri muutub nahk pehmeks, niisutatuks ja toidetuks.

ÕLID

Taimeõlid sobivad suurepäraselt nii massaažiks kui ka maskideks. Konkreetse õli valik on sinu. 40 kraadini soojendatud õlis võid teha ka käte- ja jalavanne. Hoia sõrmi-varbaid soojas õlis umbes 15-20 minutit ja saad sügavuti niisutatud ja toidetud naha. 

ÜRDID

Pane kuivatatud ürdisegud kangast või lihtsalt marlist kotikestega vannivette. Kui taimed on oma jõu ja väe veele ära andnud, sobib seesama kotike koos sisuga suurepäraseks massaaživahendiks. Eelista näiteks pärna- ja kummeliõisi, naistepuna ja piparmünti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles