PISTA MÕNUGA ⟩ See imeline toiduaine hoiab näolapi sileda

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Toitumisel on suur osa selles, kas meie pale õitseb ja jume särab või vaatab peeglist vastu koltunud nägu. See toiduaine aitab nahka värskena hoida.

Pole just eritine üllatus, et marjad on tervislikud – kuid teatud tüüpi neist ennetavad isegi kortse. Mis see imeline noorendav sort siis on, millest me räägime? Tumedad marjad! Tumedat värvi marjad, nagu mustikad või põldmarjad, ei ole mitte ainult uskumatult maitsvad, vaid ka salajased noorendajad. Neis on palju antioksüdante, mida peetakse tõhusaks relvaks vabade radikaalide vastu, mis omakorda vastutavad naha vananemise eest.

Lisaks sisaldavad magusad ja hapud marjad veel teist looduslikku vananemisvastast ainet: vees lahustuvat taimset ainet antotsüaniini. See annab rakkude uuenemisele hoogu, vähendades kortse ja joonekesi. Antotsüaniin vastutab ka marjade tumeda värvi eest. See tähendab, et mida tumedam vili, seda tugevam vananemisvastane toime. Nii et edaspidi haara sagedamini maitsvate mustikate järele – muide, 200 grammiga täidad ühtlasi 60 protsenti oma päevasest C-vitamiini vajadusest, kirjutab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles