LEVINUD MURE ⟩ 4 peamist põhjust, miks peanahk sügeleb

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sul on kunagi esinenud sügelev peanahk, siis tead täpselt, kui ebameeldiv see tunne on. Sellisel probleemil võib olla mitu põhjust, kuid meil on teile hea uudis – kõik on lahendatav!

Peanaha sügelus võib tõeliselt ebamugav olla ja elu isegi põrguks muuta. Selle probleemi igaveseks unustamiseks pead esmalt tegelema selle sümptomi algpõhjusega. 

Loe ka: Märgade juustega magama heitnud naine sai hommikul šoki

Siin on neli võimalikku põhjust, miks peanahk sügeleb:

Kõõm

Kõõma tekkes on süüdistatud nii kuiva kui rasust nahka, pea pesemist liiga sageli või liiga harva, stressi, kehva toitumist jm. Kõõm ei too kaasa mitte ainult palju esteetilisi probleeme, vaid põhjustab ka talumatut sügelust. Kui märkad oma peanahal kõõma, muuda oma toitumist ja kasuta peanahka niisutavaid tooteid.

Sobimatud ilutooted

Valesti valitud juuksehooldustooted võivad samuti põhjustada peanaha sügelust. Tavaliselt on see tingitud keha allergilisest reaktsioonist šampooni või mõne muu kosmeetikatoote suhtes, mis väljendub sügelusena. Tugeva sügeluse korra eelista apteegitooteid.

Loe ka: Katja saladus: kui lapsed magama lähevad, siis...

Vale toitumine

Tasakaalustamata toitumine võib häirida ainevahetusprotsesse kehas ja peanaha sügelus võib olla selle talitlushäire üks tagajärgi. Jälgi, et sa sööksid kindlasti ka kasulikke rasvu.

Lihaspinge

See võib sind üllatada, kuid õlgade, selja ja kaela lihastes olev pinge või samuti põhjustada peanaha sügelust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles