Liisi Koikson: kurbust ei saa vaiba alla pühkida, see tuleb endast välja lasta

Raadio Elmar
Copy
Liisi Koikson
Liisi Koikson Foto: Sadu Triste Juurikas

Liisi Koikson on oma loominguga Eestimaa talvele pai tegemas. Ilmus lugu «Detsember» ja muusiku sõnul on see ühtaegu nii talve- kui pühademaagia lugu. Muu hulgas avaldas Koikson, mil moel saab muusika aidata kurbusega toime tulla. 

«Uus laul viitab ühtaegu nii pühade meeleolule kui ka talvele endale. Seal on mõned jõululised märksõnad. Kuid rohkem on see karge, talvine ja igatsust täis lugu. See võiks olla lugu neile, kes peavad pühade ajal üksinda olema,» rääkis Liisi Koikson raadio Elmar hommikuprogrammis. 

Muusik selgitas, mis moel sündis loo sõnum. «Tegemise käigus läks selle loo idee selles suunas, et kuigi mul endal on õnneks pere, kellega jõule veeta... siis kõigil see nii ei ole. Mulle tundus, et pean sellesse loosse panema jõulukurbust. See ei ole iseenesest mõistetav, et pühade ajal on alati tuba rahvast täis. On ka teistsuguseid jõule,» märkis lauljatar.

«Minu puhul toimib muusika nii, et kui ma olen kurb, siis kuulan eelkõige kurbi laule. Otsin muusikast mõistmist... seda tunnet, et keegi teine on olnud veel samas kohas, kus mina praegu. Kurbust ei saa lihtsalt vaiba alla pühkida... see tuleb endast välja lasta. Seda saab teha läbi pisarate või ükskõik kuidas. Kuid mulle tundub, et muusika on selle tunde saatjaks,» sõnas Liisi Koikson.

Kuula pikemat intervjuud SIIN:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles