Söö seda vilja ja ära hala, sest tänu sellele seisab nagu tala (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Avokaado on maitsev, pehme ja sobib ideaalselt paljude roogade juurde (tingimusel, et sa leiad avokaado selle kahe tunni jooksul, mil see on õiges küpsusastmes). Lisaks on sel palju tervislikke omadusi, mis teevad organismile head.

Avokaado sisaldab tervislikku rasva, mis madaldab kolesteroolitaset, vähendades südamehaiguste ja insuldi riski. Avokaadot on hea süüa ka siis, kui soovid kaalust alla võtta, sest rasva seedib keha kauem ning seetõttu püsib kõht pikalt täis.

Avokaado aitab ka suguelu turgutada. Seda seetõttu, et oomega-3-rasvhapped suurendavad ja parandavad verevoolu ning verevool suguelunditesse mängib erutuse juures suurt rolli. Avokaadod sisaldavad ka E-vitamiini, antioksüdanti, mis laiendab veresooni ja vähendab sperma DNA-kahjustusi, kirjutab Popsugar.

Mismoodi aga kivikõva avokaado pehmeks saada? Aseta avokaado kuumaõhufritüüri ja lase masinal 200 kraadini soojeneda. Hoia avokaadot kümme minutit kuumas seadmes ja avokaado ongi küps. Pärast seda võiksid vilja siiski jahtuma panna, sest kuuma avokaadoga võid sõrmed ära põletada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles