Soovid paremaid tervisenäite ja kiiremat taastumist? See kodumaine superjook viib tulemusteni

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Tervislik peedimahl. Lehtköögiviljad ja peedimahl sisaldavad rohkesti nitraate, mis suurendab tsirkuleeriva nitriti kontsentratsiooni veres, mis omakorda aitab alandada vererõhku.
Tervislik peedimahl. Lehtköögiviljad ja peedimahl sisaldavad rohkesti nitraate, mis suurendab tsirkuleeriva nitriti kontsentratsiooni veres, mis omakorda aitab alandada vererõhku. Foto: Shutterstock

Kas soovid oma jooksutreeningute aega parandada või soorituste tulemusi parandada? See kaunis rubiinpunane jook teeb selle võimalikuks! 

Teadlased andsid treenitud jalgratturitele pool tassi kontsentreeritud peedimahla päevas kuue päeva jooksul ja leidsid, et ajad, sportijate jõud ja kopsuhapniku omastamine paranesid platseeboga võrreldes. Veel ühes väikeses uuringus, milles osales 20 hästi treenitud meest, leiti, et peedimahla joomine tund enne neljakilomeetrist jooksu vähendas nende aega keskmiselt kahe minuti võrra, võrreldes nendega, kes said platseebojooki. Arvatakse, et peedimahl parandab lihaste kontraktsioonide tõhusust.

Millised on reaalsed kasutegurid? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles