Mida kõike noored tüdrukud tänapäeval juba endaga teevad... Mina süstiksin enesekindlust Botoxi asemel!

Liina Kolomainen Foto: Liina Kolomainen
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Liina Kolomainen on meigikunstnik, stiilientusiast ja sisulooja. Väike, vitaalne ja otsekohene. Olgugi vaid 157 sentimeetrit pikk, hakkab ta silma vähemalt saja meetri pealt, sest teisi sama värvilisi tüüpe on tänaval harva. Räägime isiklikest kogemustest, meigiapsakatest ja ilusüstidest, mis juba noored oma lõksu meelitavad.

Liina blogi ja sotsisaalmeedia sisu on päris populaarne. Miks teda loetakse? Sest tal on julgust öelda asju otse, keerutamata. Lisaks jagab ta väga isiklikke kogemusi, õnnestumisi ja ämbrisse astumisi. Tavalist siirupiga üle valatud ja teesklusest ülekeevat Instagrami lehekülge tema nime alt ei leia!

«Mulle maitseb ka endale kõige paremini stiili ja sarkasmi kokteil,» teatab Liina reipalt. «Keegi ei usu sellist lugu, kus kõik on kogu aeg imeilus. Mina küll ei usu ja elu oleks siis lihtsalt liiga igav!»

Foto: Liina Kolomainen

Mida sina teed teisiti kui teised sisuloojad?

Mida mina teen teisiti? Minu edu seisneb selles, et ma ei ilusta asju, olen selline, nagu olen. Julgen jagada ka seda, mida ei räägita. Noh, näiteks – mu lapsel oli eesnäärmepõletik. Kuidas ma julgen seda jagada? Inimesed imestasid. Aga kas me peaksime siis kõik ära peitma ja tegema nägu, et neid pole olemas, kui tegelikult on?

Elu kord on selline! Kui mul on kehva olla, siis ma ütlen seda, mitte ei hakka seda ilupildi taha peitma.

Ma jagan vahetut elu väga avameelselt. Mu lapsed jonnivad! Minul läheb ülipalju asju untsu. Ma ei ole ideaalne. See kõnetabki inimesi.

Liina Kolomainen astub esinejana üles populaarsel üritusel Vapiano Ladies Night, mis toimub 7.12 Tartus.

Särtsakas stiilitark jagab soovitusi kuidas pidudehooajal särava välja näha ning tavalisi stiilivigu vältida. Äärmiselt populaarne ürituste sari liidab maitsva toidu, hea seltskonna ja väärt nõu jagavad säravad esinejad. Lisaks on elav muusika, mida sel korral pakub rütmikas duo Merili Johanson & Tarmo Sillaots. Võrratu koht, kuhu sõbrannadega lõõgastuma tulla! Vapiano Ladies Nighti Xmas on juba välja müüdud. Kuna piletid müüakse alati välja ülikiirelt, tasub edaspidi kiire olla. Õhtut juhib Juhan Krull ning kogu peo galerii leiab aadressilt naine.postimees.ee.

Nõuandeid jagavad tervise puudutusega ilupoe Apotheka Beauty poolt Itaalia ilubränd BioNike ning toidulisandite bränd Provisor. Vapiano hellitab ülimaitsva erimenüüga ja kihiseva tervitusjoogiga.

Kust sa tead?

Aga ma ju suhtlen oma lugejate ja jälgijatega. Nad on juba nagu minu teine perekond. Nad ütlevad, mis nad arvavad. Ja minuga pole ka seda muret, et kõik pildid on ülefilterdatud ja tuunitud, et kui inimene tänaval vastu tuleb, siis ta ei tunne mind äragi, sest ta pole mind iialgi ilma meigita ega hunniku filtriteta näinud. Mulle pole mingi probleem olla selline, nagu ma päriselt olen.

Foto: Liina Kolomainen

Töötlemine ja veidike ilusamaks valetamine on sotsiaalmeedias standard. Mida sa sellest arvad?

Ma usun, et ma isegi pole kursis kõikide töötlusprogrammidega, mida inimesed kasutavad. Tavalisi instafiltreid ikka kasutan, tore mäng ju, aga enda moonutamisega ma vaeva ei näe. Päris halb oleks ikka, kui tänaval tuleb keegi vastu ja ei tunne mind tegelikult äragi. Seda ma küll ei soovi. Kõik peab olema hea maitse piirides.

Kas mõnel on see hirm, et ilma filtrita ei tahaks kellegi silma alla jääda?

Olen ikka näinud sotsiaalmeedias mõnda inimest, kes tavaelus vastu tulles tunneb end väga halvasti. Mõnel on väga hullud näonahaprobleemid, mille pärast nad tunnevad end väga kehvasti. Ma mõistan seda jumestuskunstnikuna, see on väga karm teema noorte naiste elus. Kui filter enesetunnet parandab, no jumala eest, tee siis! Kaota punnid ära. Oma elu, see ongi sinu õigus.

Peaasi et sellega liiale ei minda ja ka seda tõelist sind aktsepteeritaks.

Mis oht valetatud iluga liialdamisega kaasas käib?

Tead, mis kõige hullem on? See mõjutab meie nooremat generatsiooni. Nad vaatavad Instagrami kaunitare ja seavad need eeskujuks, ebanormaalne muutub normaalsuseks. Noortel tekivad erinevad kompleksid. Miks mina nii ilus pole? Ja kui lõpuks päriselus kohtud nende ideaalidega... on visuaal hoopis teine, sest filtrid ja töötlusprogrammid on tegelikult seda inimest palju muutnud.

Mida kõike noored tüdrukud tänapäeval juba endaga teevad... Mul ei ole midagi ilusüstide vastu ega mingite muude protseduuride. Lihtsalt ise arvan, et igal protseduuril on oma aeg ja koht.

Foto: Liina Kolomainen

Kui ikka väiksest saati on kedagi tema viltune nina seganud, siis muidugi mine ja tee esimesel võimalusel see ninaoperatsioon ära, et oma enesekindlust tõsta. Sama teema nagu minul endalgi – käisin oma tühjaks imetatud «sokkidele» eluvaimu sisse puhumas. Ehk siis igal asjal on oma koht ja aeg. Kui sulle ikka oma rasedus- või sünnitusjärgne keha ei meeldi, siis mine muidugi ja lase end korda teha. Selleks on ju päriselt vajadus olemas. Olen suhelnud väga paljude emadega, kes peale lapsesaamist ei tunne end enam oma kehas hästi ja on midagi endaga ette võtnud. Seda on väga äge lugeda, kuidas naised enesekindluse tagasi saavad!

Teisalt jälle suunan mõtlema, kas ikka 20ndate alguses kaunis noor neid peaks omale kuhugi Botoxit süstima või ei. Noored naised ei vaja mitte midagi, nad on niisama ka ilusad. Ja loomulik ilu on igaühel unikaalne, pole mingit vajadust muuta ennast süstimistrendidega samasuguseks.

Vananemise eest me keegi ei pääse nagunii. Mina saan järgmine aasta 30-aastaseks ja pole endale veel kuskile midagi sisse süstinud, okei, valetan – koroonavaktsiini olen siiski. Õnneks ajutegevus veel funktsioneerib.

Lisaks, minu õnneks kasvab mul kaks poega, nendega on lihtsam... Aga kui oleksin tütre ema, siis korrutaksin talle pidevalt: sa oled ilus nii, nagu sa oled. Sul ei ole mitte midagi vaja teha! Süstiksin iga päev enesekindlust Botoxi asemel.

Mis noortele naistele siis selle mulje loob, et peab?

Minu meelset on see sisulooja vastutus mitte propageerida võltsilu. On ju nii palju muud ka! Katsu leida loomulikumaid ja tervislikumaid alternatiive süstimisele. Leian, et kuidagi liiga kergekäeliselt minnakse kohe midagi süstima. Ja siinkohal ma ei pea silmas inimesi, kellel on juba vanust omajagu ja gravitatsioon koputab uksele. Ma ei välista, et kui ma mingi 60-aastane olen, et siis lähen kortsupõhjadega sõtta ja abiks on ilusüstid. Siis vähemalt olen piisavalt vana, et kui midagi untsu peaks minema, pole nii hull see tagajärgedega tegelemine. Siinkohal soovitan vaadata «Laseri» saadet, mis ilusüstidest rääkis. Ilusüstide tegemine võib teinekord päris halvasti lõppeda. Ärge tehke kõike nii kergekäeliselt. Uurige enne, viige ennast kurssi.

Mis sind moonutatud ilu juures eriti häirib?

Midagi muud peale huulte süstimise praegu meelde ei tule. Käisin Dubais hiljuti, vaatad seal ringi ja iga teine on pardihuultega. Minu meelest on see üks kõige kehvemaid trende, mis meie õuele tulnud on. Ja vaibumismärke ma veel ei näe.

Hea väljanägemise jaoks ei ole vaja süstida. Tehke parem oma stiiliga tööd, ärge kukkuge kohe nägu restaureerima. Minge jumestaja juurde ja õppige oma näokujust lähtuvalt enda ilu ja omapära veelgi rohkem esile tõstma.

Foto: Liina Kolomainen

Mis häirib sotisaalmeedia trendide juures? Mind näiteks paneb muigama see, kui sisutühja pildi alla kirjutatakse näiliselt sügavaid sõnumeid, mis on sama tühjad.

Ma ei tahaks kedagi kritiseerida, las teevad, mis tahavad. Aga see on silmanähtavalt sisutühi, kui pannakse ilustatud, mõttelage pilt ja sinna alla mõni ilustatud klišeelause. Eks mul endal on ka see eluetapp läbitud, aga võin julgelt öelda, et see ei toimi. Parem jaga midagi, mis pole üldse nii tark, aga on vähemalt aus, loomulik ja originaalne, kohati totakas isegi. Ole sina ise, räägi, mida sa ise mõtled. Mõtted ei olegi lihvitud. Minule meeldib näiteks oma lapsi tsiteerida, sealt tuleb alati puhast kulda. Pole vaja aega raisata tsitaatide otsimisele.

Sinu trumbiks on sarkasm. Kust selle leidsid?

Sarkasm on mind tegelikult terve elu saatnud. Ma oskan ja julgen enda üle nalja teha. Kui ma koperdan või midagi ebaõnnestub, siis vabalt jagan seda. Varjama ma raudselt midagi ei hakka, olgu see nii piinlik kui tahes. Häbitunne mul puudub, võin kõigest rääkida.

Hea näide on see, kuidas üks arukas blondiin otsustas oma jalgu vahatada... ülejäänud looga on kursis minu jälgijad. Neid seikasid ikka jagub, kus olen ise mõne totaka olukorra keskmes või on hoopistükkis minu kaks poega (üks nelja-aastane, teine kaks aastat ja kuus kuud vana), kellega igav juba ei hakka.

Sina oled Vapiano Ladies Nighti külaline – mida seal naistele räägid?

Mõtlesin ise ka, mida mul siis kasulikku oleks anda. Ja välja mõtlesin! Jagan nippe, kuidas vältida meigiapsakaid. Räägin, kuidas lihtsama vaevaga ilusat jumestust teha, kuidas endale pidudeks riietus jumestusega kombineerida. Palju praktilisi nõuandeid mõnusas ja lõbusas kastmes.

Aga võtame siis asja lahti – mis on kõige hullemad meigiapsakad, millest hoiduda?

Kõige hullem on, kui kõike on liiga palju. Vali, kas särtsakad ja sädelevad silmad või erksad huuled, kahte korraga ei saa, muidu oled nagu juudi jõulupuu. Mõtle alati tervikule, millist pilti sa edasi anda tahad, siis on kindel, et ei pane millegagi mööda. Soeng + jumestus + riietus/stiil. Kolm põhimärksõna, mida silmas pidada.

Aga too veel mõned hoiatavad näited.

Roosad huuled. Kärtsroosad huuled on noortele, aga küpsema naha kõrval roosad huuled – see pole ilmselgelt enam eakohane. «Mida vanem eit, seda roosam kleit» paraku ei kõneta. Kui rääkida vanemast generatsioonist, siis pigem nude, midagi õrnemat ja värskemat. Virsikukarva toonid loovad jume nagu kevad.

Foto: Liina Kolomainen

Pahupidi panda. Vahepeal tehti silmaalused ääretult valgeks. Usun, et see polnud taotluslik. Vahel ürituste piltidel ikka veel näeb mõnda valgete silmaalustega, aga domineerib ilus jumestus, kus miski ebaloomulik ei karju. Stiili poolest on minu meelest Eesti naised ja mehed üritustel alati ennast pigem heast küljest näidanud ja stiilselt riietanud. Natukene rohkem võiks lihtsalt värvi olla, aga samas... isegi see on see aasta palju paremaks läinud! Inimesed julgevad palju rohkem katsetada. Ei pea ju üleni kirju-mirju olema. Piisab ühest aktsentvärvist – näiteks mingi äge suur kirju sall musta värvi outfit'i taustal – ja midagi veel – näiteks värvilised saapad või käekott. Imepisikesed muutused, aga annab tõesti palju juurde.

Ja mõned ilutrendid, mis alles olid moes, aga enam üldse ei ole?

Õuduka kulmud. Paari aasta eest olid moes suured kandilised kulmud, hästi ära raamitud ja ebaloomulikud. Grimmikoolis kutsuti seda «Instagrami kulmuks». Tore, et see liigub loomuliku poole. Praegu on populaarne lamineerimine, mis kulmukarvu pisut tõstab. Aga mitte liiga palju, siis on tulemus veidi kummaline. Trend on liikumas taas neutraalsema kulmu poole.

Ka näo ülekontuurimine on moest väljas. Vähemalt ma tahaks loota, sest seda näeb tänavapildis aina vähem. Pole vaja plastiknuku nägu, piisab õrnast põseruužist.

Ja kolmas ilutrend, millel juba ammu oli aeg minna, on kombitsküüned. Need on täiesti ära kadunud! Ei mingit liigset disaini ega ebaloomulikku pikkust. Lühike küüs või poolpikk küüs, üks toon või mõni lihtsam disain, aga see on ka kõik. Stiilsed naised on tagasi. See on väga vahva!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles