Katrin Karisma rõõmsameelsuse saladusest: elu on nii huvitav, kõik selles!

Raadio Elmar
Copy
Katrin Karisma
Katrin Karisma Foto: Peeter Langovits

Näitleja ja laulja Katrin Karisma rolle oleme saanud nautida nii teatrilavadel, muusikalides, operettides, telelavastustes, filmides, audioraamatutes ning kuuldemängudes. Sügavale publiku südamesse on ta aga laulnud end «Pipi Pikksuka» või «Minu veetleva leedi» osatäitjana. Novembrikuus toob Karisma koos noorte kolleegidega publiku ette juubeliteemalised galakontserdid ja muusik ise leiab, et tegu on piduliku teatepulga üleandmisega. Intervjuud viis läbi Karl Gustav Adamsoo. 

Katrin Karisma alustas oma artistikarjääriga kuuekümnendatel ja teeb tänaseni kaasa mitmetes teatrietendustes. «Aeg läheb muidugi kohutavalt kiiresti. Selles mõttes tahaks tal sabast kinni võtta ja öelda, et «Oota nüüd veidi!». Teinekord tahaks pikemalt nädalalõppe nautida ning proove teha. Olen mõelnud, et päevas võiks olla 24 tunni asemel hoopis 34 tundi - selle aja sees vahepeal natuke puhkad ja siis toimetad omi asju edasi,» muigas ta raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast!». 

«Mul on novembris kontsertüritused tulemas ja hetkel on proovides käimisi päris palju. Aga mulle meeldib proovides osalemine, tegelikult vist isegi rohkem kui kontserdid ise! Seal saab katsetada ühele ja teisele poole - sõna otseses mõttes, ma saan proovida. Sa ei pea pakkuma valmisprodukti, vaid alles plaanid, kuidas hakkab kõik omavahel kokku sobituma,» rääkis Karisma. 

Artist tähistas tänavu augustis oma 75. sünnipäeva ja selle raames planeeritakse novembrikuus suurejoonelist kontsertprogrammi. «Number on enam-vähem ilus, kuid tegemist ju ikkagi viimase veerandiga. Rõõm on muidugi sellest, et tervis on korras ja kõik sujub. See, et teater soovis mu sünnipäeva nii suurelt tähistada, oli muidugi äge. Nüüd läheb asi veel edasi, sest kõik jätkub juubelituuriga,» lausus ta. 

Juubelihõngulised galakontserdid toimuvad Moostes, Pärnus, Tartus ja Tallinnas. Lavale astuvad lisaks sünnipäevalapsele ka Piret Krumm, Hanna-Liina Võsa, Lauri Liiv, Johan Randvere ning Reigo Tamm. «Mu lavapartnerite näol on tegemist noorte ja andekate inimestega, kes on Eesti publikule teada ja tuntud. Ma loodan, et külalised ei eelda, et hakkan 25-aastast tüdrukut mängima, see oleks narr olukord. Mina olen ikka mina. Ma arvan, et see saab olema pidulik teatepulga üleandmine noorte kätte,» tunnistas Karisma südamlikult.

Karisma on aastaid oma publikut ja kolleege lummanud erakordselt särava ja rõõmsameelse olekuga. Näitleja peab suurimaks inspiratsiooniallikaks elu ise. «Elu on nii huvitav, kõik selles. Võtame kasvõi tänase päeva. Tõusin hommikul ülesse, läksin esimese asjana rõdule ja tervitasin päeva. Tõmbasin värsket õhku kopsudesse, seejärel viskasin külma vett näkku ja kohe kohvi jooma. Hiljem läksin ujuma, sest see annab mulle tohutult palju energiat. Pole mõtet teha sporti, mis sind hiljem tõsiselt ära väsitab ja sa ei saa enam edasi tegutseda. Kuid ujumine on nii tore,» lisas ta. 

«Hommikuvõimlemist ma ei viitsigi kodus teha, ma teen seda tavaliselt basseinis. Mulle meeldib elada keset loodust ja näha, kuidas aastaajad sulanduvad üksteise sisse. Elan Klooga rannas. Õhk on seal nii hea, meri ja mets lähedal. Oma majapidamises on üksjagu palju tegemist. Kulub aega, et seda juti peal hoida. Lisaks veel kõikvõimalikud muud tegevused...kuid mulle kõik väga meeldib see,» tunnistas Karisma rõõmsalt raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

Kuula täispikka saadet SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles