Inger oma loomingust: see sisaldab ausust, mida lähiaastatel läbi olen käinud

Raadio Elmar
Copy
Inger Fridolin
Inger Fridolin Foto: Tairo Lutter

Raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast» käis külas muusik Inger. Milliseid uusi rolle on ta viimasel ajal oma ellu lisanud, kuidas ta end hallidel päevadel turgutab ja millised on tema suurimad unistused ja südamesoovid? Ingeriga ajas juttu Tiiu Sommer.

Laulja, laulukirjutaja ja treener Inger Fridolin on lisaks jalgpallile ja laulja ametile tegelemas täna veel teistegi põnevate väljakutsetega. Tema puhul kehtib hästi näide - mida rohkem teed, seda rohkem jõuad. «Viimasel ajal on nii palju elus toimunud ja ägedaid tegevusi on ohtralt juurde tulnud. Selline see minu isiksus juba on - ma lihtsalt suudan endale asju juurde võtta,» muigas Inger raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

«Muusikaga tegelen endiselt, astun sellel karjääriredelil ikka järjekindlalt edasi. Mis puudutab aga jalgpalli, siis hiljuti vahetasin klubi, nüüd olen treener FC Floras. Muuhulgas olen muusikaõpetaja Viimsi lähedal Randvere koolis ning annan ka ukulele tunde,» märkis ta.

Kõige selle kõrvalt jõuab Inger ka ülikoolis kraadi omandada. «Olen üliõpilane ja mul läheb viimane aasta rekreatsioonikorralduse tudengina. Loodetavasti tuleb see bakalaureus varsti kätte,» sõnas ta lootusandvalt.

«Kõige tähtsam on aga ikkagi muusika. See on hingele pai. Tundub, et vaikselt tüürin sinnapoole, et muud tegevused jätan ja tahan keskenduda just muusikale. Elu on näidanud, et mida vanemaks saad, seda enam tuleb teha teadlikke valikuid. Kõigega tegeleda ei jõua. Kui nooremas eas oled paljuks suuteline ja ka tervis lubab mitmel rindel toimetada, siis ühel hetkel sa nii enam ei jaksa. Seda on teinekord lihtsalt liiga palju,» mõtiskles ta.

Kuigi päevagraafik on tihe ja suhtlust jätkub mitmel rindel küllaga, otsustas noor muusik tänavu välja anda enda jaoks sügava sisuga lühialbumi. Pealkirjaks sai sellele «Higher Self». Kuigi muusika on sellele isikliku ja kohati tõsise sisuga, on kuulajal seda kerge kuulata. «Kaks aastat olin iseendaga olulisel teekonnal, see oli protsess nii iseenda, kuid päris kindlasti ka minu muusikaga. See oli professionaalses mõttes kindlasti põnev aeg. Ise ka ei teadnud, kuhu ma oma loominguga jõuan,» rääkis ta.

«Uus album näitab, et mingites kohtades olen muutnud ka helikeelt. Olen inimesena kasvanud ja tunnen, et muusika kasvab minuga koos. Siiamaani pidevalt katsetan, kasvan ja proovin. See mulle muusiku töö juures meeldibki - piire pole ja looming on vaba. Tegelikult peaks alati nii olema, et muusika tuleb sinu seest ja kõik on aus ning ehe,» lisas Inger.

Ingeri sõnul sisaldab uus muusika kõike seda ausust, mida ta lähiaastatel läbi käis. «Protsess iseendani on eelkõige mänguline aga teinekord ka raske. Teekond koosneb teatud etappidest. Olen muusikalises mõttes jõudnud nüüd kindlale rajale. On täitsa põnev vaadata, mida järgnevad kuud toovad,» rääkis ta.

«Tunnen end täna enesekindlalt ja hästi. See, mida toon oma kuulajateni, peegeldab aga täielikult mind. Seda igas mõttes, nii sõnadelt kui ka meloodias,» sõnas muusik.

Inger avaldas, et elus pakub talle täna kõige enam üllatusi Randvere koolis peetav muusikaõpetaja amet. «Ka mu ema on muusikaõpetaja ja seda juba aastaid. See on nii huvitav, et ka mulle on see sama pisik külge jäänud. Antud tööpakkumine jõudis minuni täiesti ootamatult. Läksin vaid mõneks kuuks proovima, kuid mulle hakkas see töö tohutult meeldima. Poleks kunagi arvanud, et seisan noorte ees ja õpetan neile muusikat,» tunnistas ta rõõmsalt.

«Õpetaja amet arendab mind palju ka isiklikus plaanis. Olen aegajalt mõelnud endamisi, et mil moel ma end laste ees kehtestada suudan. Arutlesin sel teemal ka emaga ja ta tunnistas, et noorena oli ka temal analoogseid küsimusi. Selles mõttes meil on sarnasusi,» rääkis ta.

Muusik lisas, et erakordselt palju särtsu annab talle publiku ees viibimine - mida suurem lava, seda võimsam tunne. «Tõsi ta on, mind lihtsalt toidavad suured lavad! Alles eelmisel kuul käisin vabaõhufestivalil Norden, mis toimus Saksamaal. Esinesin seal oma bändiga ja suure lava tunne on ikka midagi täiesti teistmoodi, eriti veel välismaa kontekstis. See on midagi, mille poole hakkasin liikuba juba 15-aastaselt. See oli aeg, mil asusin esmakordselt muusikat kirjutama,» rääkis Inger raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

Noore artisti teekonnast, unistustest ja sisekaemusest - kõigest sellest kuula edasi täispikas intervjuus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles