Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Inga Lunge: kui on hirmus, siis värise...aga tee ikka!

Copy
Näitleja Inga Lunge Toomemäel
Näitleja Inga Lunge Toomemäel Foto: Margus Ansu

Inga Lunge on laiemalt tuntud kui armastatud näitleja ja laulja. Milline on aga kodune ning puhkav Inga? Raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast» rääkisime hirmudest, unistustest ning inspiratsioonist. Samuti mõtisklesime, mis siin elus siis päriselt õnnelikuks teeb. Intervjuud vedas Henri Laumets. 

Inga Lunge julgustab hirmudega silmitsi seisma ja minema elus ikka optimistlikult edasi, isegi kui tee peal takistused ja silmitsi pead seisma väljakutsetega. «Mina ütlen...kui on hirmus, siis värise aga tee ikka! Muidu jääd oma hirmu otsa lihtsalt istuma. Mind on elu õpetanud nii - kui kusagil tunned hirmu, siis järelikult on seal taga midagi võimast ja ägedat,» lausus näitleja optimistlikult raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

«Teinekord on hirmu taga mingi potentsiaalne energia, mida sa pole siiani kasutanud. Just nii on alguse saanud ka minu elukutse. Ma pelgasin esinemist ja ei tahtnud üldse lavale minna. Kui koolis pidin klassi ees luuletust lugema, siis võtsin enne etteastet kaks palderjani tabletti sisse. Mul on madal vererõhk - see tähendas ühtlasi, et olin tablettide tõttu väga uimane. Sain juba siis aru, et selle teemaga tuleb tegeleda,» muigas Lunge. 

Näitleja tunnistas, et aastaid on möödas, tarkust kogutud ja õpitud üksjagu ka tasakaalukaks olemist. Ometi seisis ta hiljaaegu silmitsi ülesandega, mis ta täielikult rivist välja viis. «Mulle helistati suve lõpus ajakirjast «Kalastaja». Nad tahtsid minu peal katsetada, mis juhtub minuga siis, kui kannan kalastaja kummipükse ja kukun paadi pealt Harku järve. Olen kuulnud, et inimesed on sellistes situatsioonides uppunud. Ma teadsin, mida pidin tegema, et midagi ohtlikku ei juhtuks. Lisaks sellele, sain suurepäraselt aru, et see katse on teadlikkuse tõstmise mõttes väga vajalik,» rääkis ta.

«Kuigi kokkulepe oli «Kalastaja» ajakirjaga tehtud ja olin juba peagi nendega kokku saamas, hakkas mul närvipinge tõttu sõna otseses mõttes halb! Mu süda kloppis, süüa ei tahtnud ja nägin kõiki erinevaid valesti minevaid stsenaariume vaimusilmas ette. Isegi televisioon tuli kohale ja kaamerad asusid filmima. Mõtlesin, et kui midagi läheb valesti, siis kui kauaks mul võhma jätkub ja kuidas ma ohu korral meeskonnale märku annan,» meenutas Lunge pingelist situatsiooni. 

Lunge sõnul kogu meeskond naeris ja tema tundis enne katset suurt ärevust. «Võisin ju hea asja eest välja astuda, kuid mõtlesin oma laste peale. Vette hüppajaid oli teisigi ja tänu sellele nägin esimest vettehüpet kõrvalseisjana. Seejärel ka mõistsin, et mitte midagi hullu ei juhtuda ei saa. Mu sees käis tohutu krõks...ja ma salvestasin selle hetke, et kogemust ka teistega jagada,» rääkis naine.

«Mäletan vaid seda, et hirm oli enne paadi peale minekut tohutult suur ja enesetunne oli sõna otseses mõtte paha. Kõik mõtlesid, et ma mängin...ikkagi näitleja olen ju! Tegelikult oli see elumuutev kogemus...sain teada, kui suured on hirmu silmad. Ja mida kõike me suudame endale ette kujutada! Hiljem sain teada hea nipi - kui olen kummipükstega vees ülepeakaela, siis tuleb koheselt keerata end selja peale. Isegi kui jalad tõusevad üles, siis pea saab ikka väljas olla. Nii lihtne ongi,» muigas Lunge.

Lunge jagas raadio Elmar saates nõuande, mida teha situatsioonis, kui hirm tahab üle võtta kogu su olemise. «Seisa oma hirmuga silmitsi. Nii lihtne see ongi. Mida rohkem laseme hirmul enda sees kasvada ja seda toidame...seda suuremaks see läheb,» rääkis Inga Lunge raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast». 

Näitlemine, laulmine ja koolitused on vaid üks osa tema elust, kuid milline on ta siis, kui eesriie on langenud või kaamera ei filmi enam. Millesse ta usub? Inga jagas saates raadiokuulajatele häid ja lihtsaid nippe, kuidas muuta oma elu paremaks, rõõmsamaks ja täiuslikumaks. Kuula täispikka saadet SIIN

Tagasi üles