Piret Laos armastab uusi alguseid ja põnevaid ootusi

Raadio Elmar
Copy
Piret Laos
Piret Laos Foto: Keir Rämson

Raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast» käis külas Piret Laos. Armastatud teletegija tunnistas, et kuigi käes on kiire ja veidi pimedavõitu sügishooaeg, leiab ta sellest perioodist palju inspiratsiooni, värskust ja põnevaid ootusi tuleviku osas. Saime Piretilt mitu mõtlemapanevat soovitust, mil moel end hallil ajal rõõmsa ja sillerdavana hoida. Intervjuud vedas Karl Gustav Adamsoo. 

«Praegu on käsil üsna kiired ajad. Alanud on sügis ja kõik on oluliselt tempokam. Rahulik suvi sai läbi ja taas on graafikud, salvestused ja mingid jooksmised. Võibolla sügis lihtsalt tundub kiirem, sest üleminek suvest on olnud üksjagu järsk. Kuid alati kui tuleb kõne või palve raadiost Elmar - katsun need tegemised mahutada oma kavasse. Elmar on mulle väga südamelähedane koht ja raadio,» rääkis Piret Laos raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikat». 

Laos on olnud osake raadio Elmar meeskonnast ja seda hea mitu aastat. «Mõned aastad tagasi tegin Elmaris hommikuprogrammi. Veidike hiljem sain katsetada pea kõikide raadiosaadete juhtimist ja neid nädala peale ikka jagus! Kokku olin Elmaris pea neli aastat,» märkis ta.

Laos tõi välja, et sügishooajale üleminek on küll väljakutse, kuid kogenud meediategija käe all lookleb kõik sujuvalt. «Ega siin midagi eriskummalist pole, elad jälle sisse ja harjud selle rutiini ning rütmiga ära. Hetkel olen üsna aktiivne, tööd teen mitme telesaate kallal ja need võtavad oma aja,» mainis ta.

«Üleüldse...pean tunnistama, et sügise algus mulle väga meeldib. Hilissuvi ja varasügis on mu lemmikaeg looduse mõttes. Kõik on nii ilus. Ilm on mahe ning soojapoolne. Mulle meeldib kui pole liiga kuum ega külm. Armastan uusi alguseid, ootusi ja seda kerget ärevust. Sügis toob seda meie ellu tahes-tahtmata. Küll aga mulle ei meeldi see, kui sügis hakkab venima. Seda võib Eestis juhtuda küll - on üks pikk, hall ja pime november. Õnneks pole seda käes ja seetõttu ma liialt sellele ei mõtle,» lisas ta.

Laos tunneb rõõmu, et saated «Ma näen su häält» ja «Õhtu!» on Eesti televaatajate kodudes hästi vastu võetud. «Olen selle üle nii tänulik. Pean tunnistama, et kui saade «Ma näen su häält» eelmisel kevadhooajal alustas, siis ootused ei olnud liiga kõrged. Tegime seda kohe alguses suure kirega, kuid ei teadnud, mida oodata. Saade on nii teistsugune ja Eestis sellesarnast varem tehtud pole, ka ülesehitus on üpris keeruline. Pealegi - need asjad, mis toimivad Ameerikas, ei pruugi sugugi Eestis tööle minna. Nüüd teame, et meie inimesed on selle nii hästi vastu võtnud ja tagasiside kogu tiimile on väga positiivne,» rääkis ta. 

«Meelelahutusaates «Ma näen su häält» on südametemurdjaks armas Eesti inimene - minu või sinu naabrimees. Näeme teda iga päev, kuid talendist pole õrna aimugi. Kõik karakterid, kes selles saates osalevad, teevad sellest saatest saate,» mainis ta.

«Rääkides «Õhtu!» saatest, siis paljudele võibolla tundub, et ma teen päevas tunnikese tööd. Reaalsuses alustame aga juba hommikul ja kohe korraliku andmisega. Meil on väga intensiivsed koosolekud, vestlused, arutelud ja mõtete põrgatamised. Pea igapäevaselt avastan järsku, et kell on juba 16.00 ja nii palju on veel teha. Ma ei tea, kas see hullumeelne tempo muutub kunagi,» muigas saatejuht.

Laos märkis, kas kiire tööelu ka pingeid toob. «Loomulikult toob! On ju asju, mis ei sõltu üldse sinust. Selleks, et teha meelelahutust, tuleb ikka tohutult eeltööd teha. Pole kõige kergem ülesanne mõelda välja midagi, mis tundub lustlik ja naerutav. Oleme selle orgi otsa kukkunud küll, et endale tundub idee esialgu nii naljakas ja hiljem mõistame, et eetris üldse ei toiminud. Seda enam teed sa järgmisel päeval rohkem tööd selle nimel, et meelelahutuslik mõte toimiks paremini,» lisas ta.

«Antud töö olemus on selline, et energia vahetust ja inimesi su ümber on nii palju. Omaette olemise aega töö juures mul eriti polegi. Meil on suured avatud kontorid, kus meie «Õhtu!» tiimis on kümmekond inimest igapäevaselt tööl. Keegi kusagil räägib, helistab või tuleb ideid põrgatama. Vaikuse momendid on mul õhtul kodus ja nädalavahetustel,» rääkis Laos. 

Saatejuht kirjeldas, kuidas tal on tavaks oma akusid laadida ja vaba aega veeta. «Nädalavahetused on mul valdavalt vabad. Eks oleneb päevast ja pere plaanidest, kuid üldiselt naudin ma pikki ja aeglaseid hommikuid. Olen väga palju oma elust töötanud just hommikusel ajal - varajased hommikuprogrammid nõuavad kella 05.00 ärkamist. See tähendab sisuliselt: voodist üles, hambapesu, ruttu riidesse, võileib kaasa ja kohe kiiresti tööle. Nüüd naudin seda, kui vabal hommikul saan rahulikult ärgata, virguda, mõnuleda ja mõtiskleda,» avaldas ta.

«Hullumeelne kohvijooja ma pole, kuid vabal päeval tundub lihtsalt tore seda jooki nautida. Kui mõnus hommikurahu on saavutatud, siis meeldib sõpradega koos aega veeta. Lihtsalt kohvikutes käimist polegi. Tavaliselt läheme koos näiteks jalutama, rattaga sõitma või muuseumit külastama. Meeldib mitu vahvat tegevust omavahel ühendada. Balanss peab töö- ja eraelu vahel olema, muidu ei töötaks ei üks ega teine,» rääkis Piret Laos raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

Piret Laos rääkis veel oma hobidest, põnevatest ideedest ja unistustest. Kuula sütitavat intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles