ÜLEVAADE Just nendes riikides on kõige parem sünnitada: Eesti on üllataval kohal!

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Austraallaste võrdlusportaali Compare The Market ülemaailmsest analüüsist selgusid riigid, kus on sünnitamiseks parimad tingimused. Eesti on selles nimekirjas väga väärikal kohal!

Lapse ilmaletoomine on üks elu maagilisemaid hetki, kuid see võib olla ka stressirohke kogemus. Sünnitustegevus algab tavaliselt äkki, kuid enne seda on olnud aega rahulikult kott pakkida ja otsustada, kus haiglas oma imiku ilmale tood. 

Loe ka: Loe, kus riigis vallalised naised enim elada tahavad

Sünnituskogemust võivad mõjutada mitmed tegurid ja riigid üle maailma lähenevad rasedusele mitmel erineval viisil. Austraalia võrdlusportaal reastas üles riigid, kus on kõige parem sünnituskogemus.

Edetabeli esikoha napsas Poola – skoor 7,05/10 

Tervishoiuteenuste eest makstakse Poolas üldjuhul ravikindlustuse kaudu, kuid sünnituse puhul on saadaval toetused. Poola on kõrgel kohal ka oma rasedus- ja isahoolduspakettide pakkumiste poolest.

Teise koha sai Eesti – skoor 6,98/10

Eestis saab lapsehoolduspuhkusele jääda kuni lapse kolmeaastaseks saamiseni. Võrreldes teiste riikidega on see muljetavaldav. Lapsehoolduspuhkusele saab jääda ema või isa.

Kolmanda koha maailma paremuselt saavutas Jaapan – 6,82

Nagu Eestis, on ka Jaapanis väga hea riiklik tervisekindlustussüsteem. Süsteem võtab arvesse ka üksikisikute vanust ja sissetulekut, et tagada maksete ülempiir. Just tänu sellele süsteemile Jaapan nii kõrge hinde saavutaski. 

Siin on kogu ülevaade riikide järjestusest, kus on parim sünnitada:

Ülevaade.
Ülevaade. Foto: Compare The Market

Edetabeli viimasele kohale jäid Šveits, Kanada ja Ameerika Ühendriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles