ETTEVAATUST ⟩ Põhjus, miks ei tohi äikesetormi ajal duši all käia

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Puud kõiguvad, taevas tumeneb ja äike kumiseb. See on märguanne, et potentsiaalne oht on lähenemas. Mida teha, et äikesetorm turvaliselt üle elada?

Kuna äike võib liikuda läbi torustiku, on parem vältida äikesetormi ajal igasugust vett. Ära käi duši all ega vannis, ära pese nõusid. Plastiktorude puhul on oht väiksem, kuid parem on vältida äikesetormi ajal igasugust kokkupuudet torustiku ja voolava veega.

Samuti soovitakse jääda eemale terrassidelt ja rõdudelt ning mitte minna akendele ja ustele liiga lähedale, mitte lamada betoonpõrandatel ega toetuda betoonseintele. Parem on vältida ka elektroonilisi seadmeid – telefonid ja arvutid on ohutud siis, kui need pole juhtmega pistikupesasse ühendatud.

Loe ka: «Inimesed ei suuda taluda, et paksul mehel on ilus naine.» Abielupaar saab tapmisähvardusi

Kui viibid äikesetormi ajal õues, siis ära heida pikali. Pöördu kuhugi turvalisse kohta, siseruumi. Ära seisa ka kõrgete puude lähedal ega all.Kui silmapiiril ei ole ohutut varjualust, tee end palliks: kükita, jalad koos, tõmba pea alla ja kata kõrvad. Kuid see on viimane abinõu, esmalt tuleb ikka turvalist peavarju otsida, kirjutab CNN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles