Merle Lilje: unistada mulle meeldib, kuid põhilise aja elan ikka olevikus

Raadio Elmar
Copy
Merle Lilje
Merle Lilje Foto: Sergei Didyk

Särtsaka ja rõõmsameelse Merle Lilje arvates peavad käima tõsine pühendumine ja puhkus käsikäes. Muusik lubab endale ilma süümepiinadeta molutamist ja juhtub tihti nii, et päevaplaanid paneb ta spontaanselt paika sama päeva hommikul. Lilje usub, et elule tuleb vastu minna naeratades ja isegi raskuseid on lihtsam ületada just rõõmsameelselt. Kuidas ta end lõõgastab ja mis on parim energia allikas? Intervjuud viis läbi Karl Gustav Adamsoo.

«Minu suvi oli väga tore ja mõnus, olen tõeliselt rahul. Sain maal olla, ujuda ja perekonnaga tegeleda. Õnneks oli ka palju kontserte! Oli aktiivset toimetamist, kuid võtan endale alati aega ka molutamiseks. Koguaeg on mingid ülesanded kukil. Ma pole kuigi hea planeerija - nii, et istun maha ja mõtlen ette. Mul on hommikul ärgates plaksti mõte ja just selle asja teengi ära. Olen nagu tank - kui tuleb inspiratsioon, panen ühe jutiga kuni lõpuni. Nii mul see elu kulgebki,» lausus Merle Lilje raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

Liljel jagub täna tööd nii «Laine» ridades, kui ka sooloartistina mööda Eestimaad sõites. «Bändiga esinesime viimati Lüübnitsa Sibula- ja kalalaadal. Küll oli tore üritus! Rahvast oli nii palju, päike paistis ja sooja oli 30 kraadi,» märkis ta.

«Sel samal laadapäeval, esimest korda elus sain läbi saabaste jala peale villid. Olime laval vaid pool tundi, kuid esinemise ajal tundsin, et jalgadel on kõrvetav valu. Higi samuti voolas, kuid tegin oma tööd ikkagi innukalt ja energiliselt. Ega rahvas ei pea selle pealt kannatama! Kui saapad lõpuks ära sain võtta, olid jalad lausa tulipunased. Ühe jala peal oli järgmisel päeval põletusvill. Meil lauljatel on selline kool, et ei tohi midagi laval välja näidata - publik ei tohi probleemidest aru saada. Eks karjääri jooksul on juhtunud veel teisigi sarnaseid asju,» meenutas ta. 

Rõõmsameelne muusik tunnistas, et kuigi ta käib ringi pigem naerusuiselt, tuleb temalgi ette ka kurvameelseid hetki. «Eks teinekord kurvastan ka mina. Kuid põhiliselt võib minu kohta öelda: positiivne süst on mulle sünniga kaasa antud. Mõni ütleb, et olen kui rõõmupall,» märkis ta.

«Kui lavale lähen, siis annan energiat ja saan seda publikult ka tagasi. See energia aitab mul elada ja võita. Igapäevaelus, ka raskused tuleb rõõmsalt ületada. Ümberringi on seda halba nii palju, pole mõtet siis ka endal pessimismi langeda. Isegi uudiseid lugedes -  lugude pealkirjad ajavad hulluks ja teinekord ei tahagi meediat jälgida. Võiks olla rohkem positiivseid ja rõõmsaid uudiseid, eriti nende halbade asjade vahele,» lisas laulja.

Lilje avaldas, mil moel ta end energilise, puhanuna ja lõbusana hoiab. «Nagu öeldakse, korjan seda energiat ülesse maast. Eks tuleb osata vahepeal ka nii-öelda juhe seinast välja tõmmata. Naljakas on see, et minu jaoks tähendab juhtme välja tõmbamine teinekord ka esinemist. Mulle meeldib esineda ja valmistada uusi laule. See pakub mulle puhkust,» rääkis ta.

«Mulle tohutult meeldib ka ujuda. Maakodus on tiik ning heidan end vette väga tihti. Kui peaksin veel defineerima juhtme välja tõmbamist...siis ka ujumise kaudu saan seda kindlasti teha. Talisuplust ma siiski ei harrasta. Jahedal perioodil käin pigem spaades ja ujulates,» mainis ta.

Saabuvat sügist võtab muusik vastu tervitades ning pimedam aeg teda sugugi ei morjenda. «Kõik mis ette tuleb, ma proovin läbi. Mul ei ole probleemi, et mingitel hetkedel tunnen, et seda on mu jaoks liiga palju. Enesekontroll on olemas ja isegi kui tunnen, et hakkan vinti üle keerama...jätan siis vaikselt mingeid toimetusi ära. Kõik, mis ma teen, mulle väga meeldib. Kui sa teed asja, mis sulle meeldib, pole see sulle üldse koormaks,» lisas Lilje.

«Unistama peab, see on kohe täitsa selge. Mitte midagi ei juhtu, kui sa ei unista. Ajul on komme salvestada sinu soove ja mõtteid. Mul on tunne, et aju hakkab vaikselt su mõtete suunal tööle ja nii need unistused täituvad. Põhilise aja elan olevikus. Kuid rääkides tulevikust...arvan, et see on helge. Olen veel noor ja loodan, et tulemas on palju esinemisi ning publikuga kohtumisi. Töö tegemine on just see, mis aitab mul püsida kaua noor ja rõõmus,» rääkis Merle Lilje raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast». 

Kuula saadet SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles