:format(webp)/nginx/o/2022/09/11/14823999t1h02fd.jpg)
Stereotüüp, et juurviljad on just need toidud, mida peaks sööma toorelt ja võimalusel otse peenrast, on üks suurimaid ja levinumaid toitumise müüte. Vaatame üle, kuidas köögivilju tõeliselt tervislikult süüa.
Stereotüüp, et juurviljad on just need toidud, mida peaks sööma toorelt ja võimalusel otse peenrast, on üks suurimaid ja levinumaid toitumise müüte. Vaatame üle, kuidas köögivilju tõeliselt tervislikult süüa.
Samas on selles omajagu tõtt. Kuumtöötlemisel on tõesti kahjulik mõju köögiviljade vitamiinide hulgale. Näiteks California Instituudi uuringute kohaselt kaotab spinat keetmisel 2/3 C-vitamiinist ja porgand 95 protsenti. Vitamiinide A, D, E ja K puhul on see protsent väiksem. Kuid samal ajal hävitab temperatuur köögiviljade paksud rakuseinad ja vabastab muid kasulikke aineid.