Marju Länik: leia elus, mis sind paelub, see on sulle suureks rõõmuallikaks

Raadio Elmar
Copy
Marju Länik
Marju Länik Foto: Konstantin Sednev

Sel nädalal esilinastus portreefilm «Marju. Südame kutse», mis räägib loo armastatud lauljannast Marju Länikust. Filmi peategelane avaldas värskeid muljeid raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». Kas film sai tõetruu ja millist mõtteainet see pakub? Ühtlasi soovisime Marjule õnne 65. sünnipäeva puhul.

«Nägin filmi kaheksa päeva enne linastust ja seda arvutist. Suurelt ekraanilt mõjus see mõistagi mitu korda emotsionaalsemalt. Kinosaalis võttis vee ikka väga tugevalt silma. Aga mis teha, mul ongi need silmad märja koha peal,» kommenteeris laulja temast loodud filmi.

Länik kirjeldas, mis tundega ta vaatas ekraanilt isiklikke eluetappe. «Vaatasin seda filmi kõrvalt... ja kohati tundus, et see lugu räägib justkui kellestki teisest. Mitte et ma poleks ennast ära tundnud! Lihtsalt see lugu haaras mind nii kaasa. See on väga hästi kokku pandud. Materjali oleks väga palju rohkem olnud. Filmi pole ära mahtunud sündmuseid, mis on olnud üsna suured ja olulised mu elus. Põhimõtteliselt, viimasest 30 aastast pole sinna midagi suurt mahtunud,» tõdes ta.

«Eks materjali kokkupanekul tuli teha valikuid. Kuid kindlasti mõjutas ka asjaolu, mis meil maailmas hetkel toimub. Film sündis üleüldse väga keerulisel ajal – nii minu kui ka režissööri jaoks. Materjali oleks veel ühe filmi jagu... ja ka raamat tuleks väga paks! Elus on palju tehtud ning korda saadetud. Film annab palju mõtteainet ja on kindlasti tõetruu. Emotsioone on mitmesuguseid. Tund ja kakskümmend minutit on dokumentaalfilmi kohta väga pikk aeg,» sõnas Länik.

Muusik mõtiskles ja sõnastas, millist nõu ta annaks 25-aastasele Marju Länikule. «25-aastane Marju teadis päris hästi, mida ta soovib elus ära teha. Ta soovis omandada üks kord veel kõrgemat haridust. Mida ma hiljem ka tegin, peale 40. eluaastat. Elus on kõige olulisem leida tegevus, mis sind paelub ja mis on su südame kutse. Sellest sa leiad palju rõõmu ja elujõudu. Kui elus tulevad tõusud ja mõõnad, siis armastatud tegevus toetab sind alati. Isegi siis, kui see on raske töö, mida muusiku töö kahtlemata on. Mine ikka seda teed ja see on sulle väga suureks rõõmuallikaks,» lisas ta.

Länik tähistab tänavu 65. sünnipäeva. Milliseid traditsioone ta au sees hoiab? «Muretsesin taas kord ühe uue kleidi. Ei ole enam suvi... kuid pole veel ka päris sügis! Olen septembrikuu sünnipäevalaps ja leian, et ka sügisel tuleb kanda värvilisi toone. Just selliseid värve, mis sobivad sügise algusesse. Ka minu uus kleit on selline,» rääkis lauljanna.

Muusik kirjeldas raadio Elmar hommikuprogrammis, mis laadi kingitusi ta armastab. «Mulle meeldivad, kui lilled on köidetud maitsekalt kimpu. Näiteks, kui hulk roose on kimbus... on see imeline. Kuid ka erinevat sorti lilled üheskoos – olen saanud lausa võrratuid seadeid! Teinekord on nii erilaadi õitest, okstest ja vartest kõik kokku põimitud – et ei raatsigi kohe ära visata. Kommidest nii palju, et šokolaadi võiksin süüa ühe tüki päevas, eelistan seejuures ikka tumedat,» sõnas ta.

«Rääkides aga mu südamesoovidest, siis ma loodan, et sel sügisel ja talvel ei tuleks enam koroonapiiranguid. Unistan, et artistid saaksid taas kord terve aasta lõikes tööd teha. Loodan, et minul ja mu bändil on jätkuvalt esinemiskutseid. Eestimaal on nii palju kohti, kuhu ma pole oma elu jooksul veel tänaseni esinema jõudnud. Lisaks veelgi, loodud on ju ka väga palju uusi esinemispaiku. Ma väga loodan, et mul on õnn nendele lavadele astuda. Tahan kohtuda nendega, kes mind kuulata soovivad, et tunda vastastikku rõõmu muusikast,» avaldas Marju Länik raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Kuula SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles