Miks niivõrd väike protsent naisi murrab läbi tippjuhtide ja ettevõtjate ridadesse? Saatuslik põhjus on üllatav! Asjadest ärimaailmas nii nagu need päriselt on räägib ettevõtja, mentor ja ärijuht Kari Maripuu.

Miks on ettevõtluses naisi nii palju vähem kui mehi?

Aga nüüd ma kummutamegi selle stereotüüpse väite! Minu praktika näitab hoopis midagi muud. Minul konkreetselt on olnud juhendatavate hulgas 60% naisterahvaid. Kui vaatame nimekirja nendest ettevõtjatest, kes jõuavad näiteks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusse või Tallinna Ettevõtlusinkubaatorisse - ka seal on 60-70% naised. Naised on väga ettevõtlikud!

Äkki meeste puhul on hoopis riskianalüüs poolik?

Seda kindlasti! Kui vaatan alustavate ettevõtete finantsprognoose, siis meesterahvaste äriideed eristuvad selgelt lennukusega.

Loe ka seda: Miks sellel, kes teeb rohkem tööd, on sageli vähem raha?

Miks on juhtide hulgas jätkuvalt vähem naisi?

Võtame näiteks koosoleku, kus arutatakse mingit teemat. Kõik avaldavad oma arvamust ja diskuteerivad. Ja miskipärast juhtub sageli, et kui vaated on konfliktsed, siis on naisterahvas esimene, kes tõmbab oma seisukoha tagasi. Annab meesterahvale millegipärast õiguse. Ka siis kui tal pole mingit põhjust selleks, tema argumendid on vettpidavad. Olen seda korduvalt ja korduvalt näinud! Mõelge korra.

Kuidas me naistena ise oma eduvõimalustele vee peale tõmbame?

Ma avaldan ühe ootamatu põhjuse, miks mõni naine ei saa mitte kunagi juhiks! Pane tähele - järeleandmine...

Kommentaarid
Copy