KAS SINA KANNAKSID? ⟩ Hannes Hermaküla pani seeliku selga: «Tuul käib läbi, päris mõnus!» (2)

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Pea kõik uued moesuunad saavad alguse kellestki, kes julgeb. Piisab kui see inimene on tuntud ja avalikul areenil. Tehtu üllatab. Enamik hurjutab, mõni kiidab. Kuid see ei loe!

Uue vabaduse seeme on mulda pandud. Mõne aja pärast leidub alati ka neid, kes järele teevad. Just nii juhtus seelikutes meestega.

Tänane «Ringvaade» noppis üles ehk enim kirgi kütva moeteema - seelikutes mehed. Mis imelik trend see on, kust see tuli ja kas see päriselt ka ikka kanda kõlbab? Julge ja mehelik mees Hannes Hermaküla võttis ette ulja avantüüri ja pani endale seeliku eetris selga. Aga suur oli teletähe üllatus kui selgus, et seelikus ei saagi päris sama suvaliselt istuda ning hoogsas kaares jalga põlvele lennnutada nagu tavaliselt.

Hannes Hermaküla tegi julge eksperimendi. Kuidas seelik selle mehise mehe selga passib? Lähemalt saab kõike näha ja kuulda saates «Ringvaade suvel»
Hannes Hermaküla tegi julge eksperimendi. Kuidas seelik selle mehise mehe selga passib? Lähemalt saab kõike näha ja kuulda saates «Ringvaade suvel» Foto: ETV

Kust sellline trend ilmus? Mis on selle taust? Üllatav on see, et neid mehi pole maailmas mõni üksik, vaid sääre välgutajaid luusib korraga nii siin kui seal. Neid on näha nii estraadilaval, punase vaiba üritustel kui seltskonnaelus. Sotsiaalmeedia uljaspeade ridades, kes tähelepanu nimel alati valmis intrigeerima, on aga seelikuvendi lausa terve rügemendi jagu.

Loe ka seda: Naine või mees? Aga mis tähtsust sellel on? 

TikToki täht Pelayo Diaz püüab pilke seelikus.
TikToki täht Pelayo Diaz püüab pilke seelikus. Foto: JM HAEDRICH/SIPA

Loe ka seda: Brad Pitt näitas oma uusima filmi esilinastusel seelikut kandes säärt

Uue põlvkonna moetalendid reageerivad igasugustele soolistele riietumispiirangutele kahel viisil. Esimene variant - kergitavad kulmu nagu oleks tegu arusaamatute ja ebavajalike reeglitega, millest nemad küll lähtuda ei plaani. Neid poleks vabade hingede jaoks otsekui olemaski. Või teine variant - asuvad võitlusse. Mõlemad reaktsioonid mõjuvad tegelikult meie ühiskonnale hästi - avardavad, julgustavad ja külvavad uusi vabadusi ning suuremat sallivust.

Naiselik ja poisilik koos ehk uutmoodi mehelik, Tauri Västrik.
Naiselik ja poisilik koos ehk uutmoodi mehelik, Tauri Västrik. Foto: Erlend Štaub/TFW
Karl Joonas Alamaa fantaasiakollektsioon, punast kleiti ja tiibu kannab imekaunis meesmodell.
Karl Joonas Alamaa fantaasiakollektsioon, punast kleiti ja tiibu kannab imekaunis meesmodell. Foto: Erlend Štaub/TFW
«TE-MA», Karl Christoph Rebane soovitab härradele ehitud alukaid ja ulmeõlgseid nabapluuse.
«TE-MA», Karl Christoph Rebane soovitab härradele ehitud alukaid ja ulmeõlgseid nabapluuse. Foto: Sandra Luks 2020

Suure murrangu saatsid korda Itaalia esindajad Eurovisioonil - Mahmood ja Blanco. Seelikud, slepid, sillerdavad pärlid, läbipaistvad pinnad - kõik läks käiku. Ja nägi kahe julge mehe seljas imehea välja.

Mahmood ja Blanco eurolaval. Läbipaistev litterülikond Blanco seljas on pilkupüüdev. Mahmood astus varem lavale ka ülikonnas, mille alumiseks pooleks oli pika slepiga seelik. Ja miks ka mitte?
Mahmood ja Blanco eurolaval. Läbipaistev litterülikond Blanco seljas on pilkupüüdev. Mahmood astus varem lavale ka ülikonnas, mille alumiseks pooleks oli pika slepiga seelik. Ja miks ka mitte? Foto: MARCO BERTORELLO

Eesti moedisainerid on tihti ajast ees. Selle suurepäraseks näiteks on meie tipptegija Tiina Talumees, kes kavandab reeglina küll naistele, kuid meeste maailma põigates luges ta kohe tulevikutuuli. Jah - seelikus mehed on seksikad! Talumees teadis seda juba viis aastat tagasi. Vaata ja veendu ise:

Vaata ka seda:  VIDEO! Tiina Talumees: «Seelikus mehed on seksikad!»

Tiina Talumehe seelikus härrasmees
Tiina Talumehe seelikus härrasmees Foto: Erlend Štaub/TFW

Konservatiivsemate vaadetega härrad võivad aga samuti rahulikult hingata - uued vabadused pole sugugi uued veidrad reeglid. See, et mehed tohivad täie õigusega seelikuid kanda ei märgi vähimalgi määral kohustust seda teha. Kui ei taha, ära kanna! Vabalt võib püksisäärtesse edasi jääda. Õnneks on mood needki mugavalt laiaks muutnud. Siit leiad moeloo, kus on uusi kantavaid ideid, aga ka hulgaliselt praktilisi asju.

Loe ka seda: Moodne mees kitsaid kukepükse ei kanna  

Milline oli Hannes Hermaküla hinnang seeliku kandmise kogemusele? «Ma tunnen ennast väga veidralt ja imelikult selle seelikuga. Ainuke asi, mis on mõnus, on see, et tuul käib läbi nii nagu ta tavaliselt ei käi läbi.»

Igati moodne mees - seljas suve trenditoon armeeroheline ja tõusev moehitt seelik!
Igati moodne mees - seljas suve trenditoon armeeroheline ja tõusev moehitt seelik! Foto: Kristina Herodes

Milline põnev ajalooline lugu peitub sellisel moel riietuvate härrade seelikuserva all? «Ringvaade suvel» sai selle teada. Nagu muutuvad ajad, nii muutuvad ka vaated ning arusaam mehelikkusest. Antiigi oraatorite meelest oli solvav ja imelik hoopis pükse kanda, riietuda «nagu barbarid». Kaunilt toogavolte lainetada oli seevastu kõrgelt hinnatud meheliku mehe oskus. Nii et kõik sõltub varasemast kogemusest ja taustsüsteemist. Seelikus mees, kes seda Hannes Hermaküla kombel enesekindlalt kannab, ei pane ohtu ei oma väärikust ega mehelikkust. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles