Pille Pürg ostis tagasi oma ema sünnikodu ja rajas sinna koertetalu

Raadio Elmar
Copy
Pille Pürg.
Pille Pürg. Foto: Kristjan Teedema

Raadio Elmar saates «See ei ole saladus» käis sel korral külas Pille Pürg. Lisaks näitlejatööle on tal teinegi põnev kirg - ta läbis vastavad kursused ja on nüüd Vallimäe koeratalu perenaine. Naise sõnul on koertega koosoldud aeg lausa imeline. Milline on aga näitleja unistuste roll teatrilaval? Intervjuud viis läbi Henri Laumets. 

Paroodianäitleja Pille Pürg kiitis tänavust suvehooaega. Tal on olnud nii lõõgastavaid puhkehetki kui ka asjalikke tööpäevi koos kolleegidega. «Tõepoolest, olen saanud puhata, isegi kodus vedeleda! Leian, et sellist aega on ka meil vaja. Aga olen saanud ka oma juubelietendust «Kutse juubeliks» mängida,» sõnas ta.

«Olen saanud erapidudel esineda, oma talus olla, isegi filmi teha! Vahepeal oli korralik kuumalaine ja see oli päris õudne. Sain õnneks selle eest varjus olla. Pole saladus, et olen mitme linna tüdruk. Küll ma olen Tallinnas, Tartus, Helsingis...ja nüüd on lisandunud ka Põlvamaa. Kolm aastat tagasi ostsin seal tagasi oma ema sünnikodu,» rääkis Pürg.

Näitlejanna lisas, et ema lapsepõlvekodu osas oli tal ostuhetkest alates kindel eesmärk. «Olen suur koerte fänn. Nad on siirad, sõbralikud ja targad. Isegi palju targemad, kui mõned inimesed. Kolleeg Anne Paluver ütleb, et enne tuhat korda üks koer, kui üks loll inimene. Olin oma viimase sõbrakese mulda pannud ja otsustasin, et nüüd hakkan ise koeri kasvatama. Läbisin vastavad kursused ja olen nüüd Vallimäe koeratalu perenaine. Mul on saksa lambakoerad, keda seal kasvatan,» avaldas ta.

«Kaks toredat pesakonda on jõudnud oma kodudesse. Talus on mul armas daam, kes igapäevategemistes abistab. Näitleja töö tõttu ma ei saa ise pidevalt kohal olla. Kuid viin neile süüa, viin erinevatele koolitustele ja teeme teisigi tegevusi. Käime ka koos ujumas - ujun ise ja näitan ka koertele ette! See on imeline aeg, mil saan koertega olla,» rääkis Pürg rõõmsalt.

Näitlejanna lisas, et talu omamine pole tänapäeval midagi uudset ega teistmoodi. «Iga teine artist Eestis teatab, et küll tal on Setomaal, teises või kolmandas kohas maamaja. Minule on koertetalu pidamine puhtal kujul hobi. Armastus loomade vastu on mul mõistagi samuti suur. Olen end koerte eluga viinud väga palju kurssi. Loen palju ja käin tihti kursustel. Selles vallas on palju harimist olnud, sest tühjalt kohalt sa koeri kasvatada ju ei saa. See on kindlasti täiesti omaette teadus,» mõtiskles ta.

Pürg märkis, et eriliseks tuluallikaks ta oma koertetalu pidamist ei pea. Plussid kaasnevad tema sõnul hoopis teistes nüanssides. «Talu asub 25 km kaugusel Tartust. Kui sinna aastaringselt pidevalt sõita, siis näiliselt ei tundu vahemaa suur, kuid tegelikult võtab see transport suure osa sissetulekust. Suureks probleemiks on ka niinimetatud koertevabrikud, kes käituvad lubamatult ning on viinud oma tegevusega koerte hinnad alla,» sõnas ta.

«Koerte kasvatamine on natuke sissetulek, kuid kõige enam on see ikkagi hobi. See on mõnus eemalolek - lavalt ja igapäevaste tegevuste juurest. Lähen ja toimetan üksinda, keegi ei näe ja ei tea, kus see talukoht on. Olen, kuidas tahan,» lisas ta.

Pürg sõnas, et näitlejatöö on toonud ellu põnevaid hetki ja unustamatuid kogemusi. Oma lugudest räägib ta raamatus «Pisarais päikesetüdruk». «Juhtunud on nii palju vaimukaid asju. Erapidude esinemisi võtsin esialgu ette vaid Egon Nuteriga. Mina tegin Anne Veskit, Heli Läätse ja Alla Pugatšovat. Nuter tegi president Merit ja Maire Aunastet. Mäletan ühte esinemist, mis meil oli kokku lepitud Haljala kultuurimajas. Nuteri märkmikus oli kirjas 8. oktoobril kell 8. Jõuame siis tunnike varem Haljalasse ja kõik uksed on kinni. Helistasime kultuurimaja juhatajale ja teatas, et kõik õige...kuid te pidite siin olema kuu aega tagasi,» muigas ta.

Naine rääkis ka oma unistuste pakkumisest - millist rolli ta sooviks laval kõige enam kehastada? «See on muusikal Anne Veskist...juba väikesed jutud sellest plaanist ka käivad. Meil on Annega kokkulepe, et senikaua, kuni ta aktiivselt laval, me seda muusikali ei tee. Teeme seda siis, kui saame tema elust mingi kokkuvõtte teha. Kui rääkida Anne Veskist praeguses eas...kes see muu siis teda mängida võiks? Seda rolli ma tahaks tõesti väga teha. Kuid kokkuleppeid ma austan ja ega ma kuhugi ei torma,» rääkis Pille Pürg raadio Elmar saates «See ei ole saladus».

Kuula põnevat saadet SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles