GALERII ⟩ Kirev pidu: NOËP pani Mindvalley suveülikoolile võimsa punkti

Maarja-Liis Orgmets
Copy

Eile lõppes Tallinnas kolm nädalat kestnud Mindvalley suveülikool, mis tõi Eestisse üle tuhande enesearenguhuvilise rohkem kui 70 riigist. Suurejooneline lõpupidu toimus Kruiisiterminalis ning peo tõmbas käima NOËP.

3-nädalasest enesearenguprogrammist võttis osa ka Eesti ühe enimkuulatud podcasti Blondcast autor Katri Teller, kes Mindvalleyga tuttav juba paar aastat. Nende suurest teemadevalikust paeluvad teda eelkõige tervise, elu planeerimise ning suurema visiooniga seotud teemad. «Vaatasin esinejate nimekirja ning sain aru, et paljud teised plaanid, sh Blondcast, tuleb nüüd paariks nädalaks pausile panna, kuid ei osanud oodata, et MVU sellisel korralduslikul tasemel on!» jagas Teller oma kogemust Naise portaalile.

Kolmeks nädalaks saabus Eestisse üle tuhande inimese, et kuulata ja kohtuda siin maailmakuulsate koolitajatega, kellest paljud on menukate eneseabiraamatute autorid. Tihe programm leidis aset Kultuurikatlas, kus toimus kolme nädala jooksul üle 100 loengu ja töötoa nii täiskasvanutele, noortele kui ka lastele, lisaks sellele leidsid aset mitmed stiilipeod. Kogu üritus toob korraldajate sõnul Eesti majandusse umbes kolm miljonit eurot. 

Kuigi Mindvalley platvorm on tuntud eelkõige Ameerika Ühendriikides, enamus üritusel osalenutset olid välismaalased, mitte kohalikud, on sellel ka tihe seose Eestiga, kuna selle asutaja Vishen Lakhiani elab Eestis ning asutas siia hiljuti ka Mindvalley kontori. «On suisa ulmeline, mida see mees meie riigi tutvustamiseks maailmas teeb ning loodan, et seda osatakse hinnata. Ta on vist kõige suurem Eesti fänn, keda ma tean,» ütles Teller.

Loe ka seda: SUUR ÜLEVAADE 〉 Avaldame äriedu ja energiaravi saladused

Millised aga olid programmi tipphetked tema jaoks? «Kõige ahhaam oli ikkagi see kultuuriline erinevus... osalejad, vist 95% välismaalased, tulid kõigega kohe kaasa, puudus igasugune valehäbi ning maskid. See energia, kui inimesed suudavad olla nii avatud, on lihtsalt uskumatu! Minu lemmik oli Eric Edmeades, kes rääkis sellest, et kuidas saada paremaks esinejaks. Ma sain sellelt seminarilt väga palju, mida tulevikus kindlasti ka rakendama hakkan,» rääkis Teller, kes plaanib üritusest ka järgmisel aastal kindlasti osa võtta.

Värvikirevale lõpupeole kogunenud rahvas pidi riietuma vastavalt oma elemendile või valima endale kõige südamelähedasema. Tule elemendi esindajad pidid riietuma punasesse või oranži, maa elemendi esindajad pruuni või rohelisse, vee elemendi esindajad sinisesse ning õhu elemendi esindajad valgesse. Rahva pani tantsima elektroonilist indie-pop muusikat viljelev NOËP.

Vaata meeleolukat galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles