KÖÖGIVILJAD JA EKSOOTILISED LOOMAD ⟩ Tõeliselt veidrad hüüdnimed, mille kuningapere liikmed üksteisele andnud on

Kathleen Loss
, suvereporter
Copy
Prints William ja Cambridge'i hertsoginna Kate ning nende lapsed Louis, Charlotte ja George plaatinajuubeli pidustustel.
Prints William ja Cambridge'i hertsoginna Kate ning nende lapsed Louis, Charlotte ja George plaatinajuubeli pidustustel. Foto: DANIEL LEAL / AFP / Scanpix

Kuningliku pere elamistingimused erinevad meie omadest kardinaalselt, mistõttu võib olla keeruline end nendega samastada. Siiski ei erine kuningapere oma harjumustelt täielikult klassikalisest perekonnast – nemadki on pannud üksteisele hüüdnimed. Võiks arvata, et lõbusad nimed on pandud vaid lastele, kuid ei, mitut kannab kuninganna Elizabeth isiklikult.

Armas! Kate Middleton kutsub printsess Charlotte'i Lottieks

Belfasti visiidi ajal vestles Kate blogija Laura-Anniga, kes oli tulnud koos oma kaheaastase pojaga Cambridge'i hertsogit ja hertsoginnat tervitama. Kui Laura-Ann mainis, et tal on veel nelja-aastane poeg Bertie, kommenteeris hertsoginna, et poiss on peaaegu sama vana kui Lottie.

Nagu lapsele kohane: Prints George’ile on William Paps

Leicesteri külastades rääkis Kate ühe rahvahulga liikmega, kes jutustas loo ajakirjanikele edasi. Kate olevat öelnud, et William mängis eelmisel õhtul lastega jalgpalli ja George oli Williamilt küsinud, kas Paps soovib ka järgmisel päeval temaga mängida.

Milleks Teie Kõrgeausus, kui saab öelda ka Gan-Gan?

Kuninganna Elizabethi 90. sünnipäeval antud intervjuus paljastas Kate Middleton lustaka tõsiasja oma vanima poja suhtest vanavanaema Elizabeth II-ga.

«George on alles kahe ja poole aastane ja kutsub kuningannat Gan-Ganiks,» teatas Kate.

Nunnu või veider? Prints Philip kutsus Elizabeth II-t Kapsaks

Kuningliku pere biograaf Robert Lacey sõnul nimetas Edinburghi hertsog oma naise 2006. aastal intervjuud andes hellitavalt Kapsaks.

«Jah, ma olen kuulnud, et Philip kutsub kuningannat mõnikord Kapsaks,» tõdes Lacey.

Printsess Diana nimetas Williami eksootilise looma järgi

Prints William on Dianalt saanud hüüdnime Vombat ning selgitas ühes intervjuus kummalise hüüdnime tagamaid. «Kui olin kaheaastane, käisime vanematega Austraalias,» rääkis prints. «Ma ei tea, kas teate, aga vombat on seal üks levinud kohalik loom ja ma sain tema järgi hüüdnime. Loodetavasti mitte sellepärast, et ma näen välja nagu vombat, aga kes teab, äkki näen ka,» naljatles William.

Kuidas Elizabeth II ema tütart kutsus

Kuna mõlema naise nimi oli Elizabeth, sai tütar hüüdnimeks Lilibet. Tegelikult pani Elizabeth II nime endale ise, sest ei suutnud nooremana enda nime korralikult välja hääldada. Lilibet puges teistelegi kuningapere liikmetele hinge – prints Harry ja Meghan Markle nimetasid oma teise lapse just kuninganna hüüdnime järgi.

Kaunis ütlus tütarde kohta

Kuninganna Elizabethi isa, kuningas George VI, ütles oma kahe tütre kohta kuulsa lause: «Lilibet on minu uhkus. Margaret on minu rõõm.»

Kuninganna, teisisõnu Mamma

Kui ülejäänud maailm peab kuninganna Elizabethi poole pöörduma kui Ma'am või Teie Majesteet, siis ajakirja Majesty toimetaja Ingrid Sewardi sõnul võivad kuninganna lähedased pöörduda teda kutsuda ka Mammaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles