Kadri Adamson: ma ei pea olema tugev

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Adamson.
Kadri Adamson. Foto: SCANPIX

Näitleja Kadri Adamson (35) tunnistas ajakirja Anne & Stiil märtsinumbri persooniloos, et on omal nahal kogenud, mida tähendab sünnitusjärgne depressioon.
 

Oli aegu, kui Kadri pidi - maksku, mis maksab - nii endale kui ka maailmale tõestama, et ta saab hakkama. Nüüd ta selles enam nii veendunud ei ole.

Kui esimese lapse kõrval tundis Kadri ennast nagu kangelasema, kes «Pipi Pikksuka» lavastuses peaosa mängides veel last rinnagagi toita jõudis, siis teise lapsega enam asjad nii lihtsalt ei laabunud.

Kuna laps ei maganud korralikult, oli Kadri täiesti magamata ja tundis, et katus sõidab lihtsalt ära. «Nüüd ma saan aru küll, et see oligi meditsiiniliselt diagnoositav haigus, aga sel ajal olin endas nii pettunud, et kuidas ma nüüd hakkama ei saa,» rääkis Kadri.

See oligi see hetk, kui naine mõistis, et ta võib olla nõrk. «Ma ei pea olema tugev. Ma võingi mõelda, et kõik on perses, täiesti…»

Asi hakkas paremuse poole liikuma siis, kui Kadri endale lõpuks tunnistas: jah, ma vajan abi, ma ei tule sellest üksinda välja. Pereliikmete ja sõprade kõrval oli palju tuge ka mõistvast perearstist.

Loe Kadri elust ja tegemistest pikemalt ajakirja Anne & Stiil märtsinumbrist!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles