Nulltreening: jaapanlaste leiutatud meetod paneb kilod kukkuma ja võtab aega vaid viis minutit

Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Uus fitnessitrend Jaapanist on hakanud levima ka Euroopasse ja Ameerikasse. Tegu on nulltreeninguga (zero training), mida vaid viis minutit päevas harrastades peaksid kilod kolinal kukkuma. Kuidas see toimib?

Kuigi nimetus «nulltreening» viitaks justkui sellele, et trenni polegi, siis tegelikult on asja iva viia keha tagasi nulli ehk ideaalsesse asendisse, mille enamik inimesi on aastate jooksul kaotanud. Inimesed istuvad kössis ja seisavad kõveralt, mistõttu keha tõmbub vales kohas kokku. Tagajärjeks on vereringe- ja ainevahetushäired, nii et rasv ladestub, kehakaal tõuseb ja muudki terviseprobleemid on altid tekkima. Ühesõnaga: ainuüksi kehahoiakul on suur mõju meie kehakaalule ja selle langemisele.

Fitnessitreener Tomomi Ishimura on nüüd kasutanud seda avastust uue sportimisviisi jaoks. Jaapanlane asutas New Yorgis joogastuudio Body Tone ja kirjutas raamatu «The Zero Training Method». Tema sõnul võib juba viis minutit teadlikku hingamist, venitamist ja lihasharjutusi päevas lõdvestada keha ja viia selle tagasi tervislikku lähtepositsiooni, milles põletad võimalikult palju rasva, tugevdad lihaseid ja turgutad vereringet, kirjutab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles