Esimene üle 150 aasta vanuseks elav inimene on juba olemas!

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Jeanne Calment oli kõigi aegade vanim inimene, kes elas 122-aastaseks
Jeanne Calment oli kõigi aegade vanim inimene, kes elas 122-aastaseks Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS/Scanpix

Hetkelon maailma vanim inimene vaid 118 aastat ja 137 päeva vana. Lucile Randon elab Prantsusmaal ja sündis 1904. aasta veebruaris.

Kuid arvutusbioloogia ekspert on väitnud, et selle rekordi võib purustada vaid paari põlvkonnaga.

Dr Andrew Steele, uue pikaealisuse ja pikema eluea teemalise raamatu autor, ütles MailOnline'ile, et pole põhjust miks inimene ei võiks tegelikult elada 200-aasta vanuseni. Ta ütles: «Ma ei usu, et on olemas mingit absoluutset piiri, kui kaua me elada saame.»

«Iga paari aasta tagant ilmuvad uuringud, mis pakuvad välja mingi põhimõttelise piirangu inimese elueale, kuid neist jääb alati puudu üks oluline osa: me pole kunagi varem proovinud vananemisprotsessi ravida. Ma ei näe füüsilist või bioloogilist põhjust, miks inimesed ei võiks elada 200-aastaseks. Väljakutse on selles, kas suudame biomeditsiiniteadust arendada, et see võimalikuks teha.»

Steele lisas: «Vananemise tunnustega võitlemine võib mõjutada kogu vananemisprotsessi, alates haigusriskist kuni kosmeetikatoodeteni. Ja seda saab teha ennetavalt. See on vananemisvastase meditsiini püha graal.»

Seni on kõigi aegade vanim registreeritud inimene Jeanne Calment, kes sündis 1875. aasta veebruaris. Ta suri 1997. aasta augustis, olles muljetavaldavalt 122 aastat ja 164 päeva vana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles