Merlyn Uusküla 19 aastat laval: olen tänulik fännidele, kes kõik need aastad koos minuga olnud

Raadio Elmar
Copy
Merlyn Uusküla
Merlyn Uusküla Foto: Erakogu / Maria Kruusenvald

Endine Nexuse liige Merlyn Uusküla on muusikuna leiba teeninud pea 19 aastat. Tema kunagised 10-aastased fännid on vahepeal abiellunud, lapsi saanud...kuid lojaalselt ikkagi lauljatari kõrval olemas. Uusküla avaldas mahlakaid meenutusi omaaegse Nexuse lavatagusest elust.

Muusik Merlyn Uusküla abiellus eelmise aasta suvel ning passis on nüüd tema täisnimeks Merlyn Uusküla-Hein. «Tuli nüüd üks uus nimi juurde, kuid esinejanimi on endiselt Merlyn Uusküla. Perenime muutsin väga lihtsal ja loogilisel põhjusel. Ikka selleks, et abielludes oleks perekond ja kõik pereliikmed kannaksid ühist nime,» rääkis Uusküla raadio Elmar saates «See ei ole saladus».

Lauljatar on kohalikel lavalaudadel esinenud pea 19 aastat ja fänne jagub särtsakal Uuskülal küllaldaselt. «Mul on fänne, kes minuga kaasas käinud kõik need 19 aastat! Kui sa ise ei saa aru, et sa vahepeal vananed, siis tänu fännidele saab märgata muutust - väikesed 10-aastased fännid on tänaseks 30-aastased, nad on abielus ja neil on lapsed. Nad tulevad minu esinemistele juba koos oma peredega. Nüüd mõtisklen - kuhu see aeg küll vahepeal kadunud on,» muigas ta.

«Püsifännid saadavad endiselt kingitusi ja lilli. Tore on tõdeda, et ka nende lastel mu laulude sõnad peas. Räägin siis Nexuse ja juba ka uuema perioodi lauludest. Kuid kõige suurem kingitus on kindlasti see, et fänn lihtsalt on sinuga,» sõnas Uusküla.

Laulja märkis, et kuigi ta on kõik need aastad artistitööd nautinud, on siiski ette tulnud ka juhtumeid, mil fännid tekitanud ebamugavuse ja hirmutunnet. «Ükskord, kui esinemine läbi, tuli minuga rääkima järjekordne fänn. Ta oli kohe väga jutukas. Veidi hiljem asusin koduteele ja oma maja ees märkasin, et see sama inimene on mind taksoga koduukseni jälitanud. Täitsa hirmus hakkas - mõtlesin, et ei julge vist korteris isegi tulesid põlema panna. Siis otsustasin, et lähen räägin ta taksojuhiga...palusin juhti, et ta võtaks selle fänni kaasa ja viiks ta koju. Ütlesin fännile, et küll me kohtume mõnel järgmisel esinemisel,» meenutas ta.

«Üks fänn aga nõudis viis aastat järjest, et läheksin talle naiseks. Iga paari kuu tagant kirjutas mulle, et kui ma pole endale kaaslast leidnud, siis tema on endiselt olemas! Ta oli järjekindel aga viisakas. Teatas mulle, et mina olen täpselt selline naine, kellega ta tahaks oma elu veeta. Viimastel aastatel pole temast enam midagi kuulnud,» avaldas Uusküla.

Muusik märkis, et Nexuse aegadel sotsiaalmeedia kaudu suhtlemist ei olnud. «Meile kirjutati ikka päris kirju! Mul on siiani osad kirjad alles ja leian, et nendel on suur väärtus. Paarkümmend aastat tagasi polnud artistid nii kättesaadavad kui täna - kui läksime esinema, siis rahvas oli lausa ekstaasis. Tänapäeval on artistid palju enam fännide jaoks olemas. Aga mitte ainult...ka artistid jälgivad oma fännide postitusi. Hea suhtlus oma fännidega on artistielu üks väga oluline osa,» rääkis Uusküla.

«Tänu sotsiaalmeediale on elu kiiremaks läinud. Leian, et staarikultust kui sellist pole enam väga. Varem olid fännidel pisarad silmas, kui sind ilmsi nägid. Leian, et tänu sotsiaalmeedia kättesaadavusele on see natuke muutunud,» lausus ta.

Uusküla meenutas jutusaates ka ühte naljakat seika, mil meesfänn kutsus teda üsna kummalisele esinemisele. «Põnevaid ideid on olnud tegelikult mitmeid! Kuid ükskord kutsuti mind hotelli sviiti laulma - noormees tahtis seal teha oma elukaaslasele abieluettepanekut. Tema visioon oli see, et ta pidi istuma koos tüdrukuga voodi äärel ja mina pidin istuma nende keskel. Samal ajal pidin mina laulma «Nii kuum» ja sõrmus pidi minema tüdruku sõrme. Siis ma arutlesin selle noormehega ja leidsime koos, et kõige parem idee see siiski pole. Seda üritust mõistagi ei toimunud, sest noormees sai ise ka aru, et olukord poleks liiga pädev olnud,» naeris lauljatar raadio Elmar saates «See ei ole saladus».

Uusküla jagas meeleolukaid lugusid Nexuse lavatagustest kogemustest.

Kuula intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles