Täna avatakse Viru keskuses uuendusliku kontseptsiooniga toiduala, mille eesmärk on pakkuda tervislikku ja kvaliteetset kiirtoitu. Rohkem kui 1500-ruutmeetriselt alalt leiab viisteist toidukohta ning ühise istumisala, kus korraks poodlemise vahepeal aeg maha võtta. Postimees Naine käis koos Marko Reikopiga toiduala uudistamas ning leidis endale uued lemmikud.
PILDID ⟩ Tervislik kiirtoit on võimalik! Viru keskus tutvustas eksklusiivset toidutänavat (1)
Suure tõenäosusega oled kas või kord elus istunud MySushi rohelisel sametdiivanil ja söönud mõne imelise sushi. Peaaegu sama suurt tähelepanu väärivad MySushi koogid — vegan bounty ja raffaello on Postimees Naise tiimi vaieldamatud lemmikud. Mõne aja pärast liitub MySushiga idamaine restoran CHI, kus Aasia kokkade käe all valmivad Hiina, Tai ja India köögist inspireeritud road. Rõõmsaid uudiseid leidub ka öökullidele — tulevikus plaanitakse avada restoranid ööpäevaringselt.
Legendiks kujunenud pitsa- ja pastarestoran Kolm Tilli on lõpuks pealinna jõudnud. Joel Ostrati palavalt armastatud resto elava tulega ahjus valmivad parimad Napoli stiilis pitsad, samuti tehakse kohapeal võrratuid käsitööpastasid. Vestluse käigus kokkadega selgub, et kui soovid teada pitsakoha kvaliteeti, telli margherita. Proovisime seda ise ja soovitame sulle ka, see on seda väärt!
Tahaksid burgerit süüa, aga otsustasid just, et alustad sellest nädalast dieeti? On sul laktoosi- või gluteenitalumatus, aga sooviksid väljas käies peale salati ka midagi süüa? F. Burger on su peale mõelnud. Pereprojektina loodud restorani keskmes on käsitööburgerid, mille sarnaseid Eestis veel nähtud pole. F. Burger ei kasuta saia, nende burgerite pealmine ja alumine kiht on valmistatud tervislikumast toorainest, näiteks avokaadost või kartulikotletist. Meil õnnestus ka nende koduseid limonaade degusteerida, meeldejäävaimaks maitseelamuseks kujunes vaarika-tšilli-maitseline.
Freya Foodbar tõestab, et tänavatoitu on võimalik teostada ka restoranitasemel. Restorani loojad soovivad kummutada müüdi, et kiirtoit on ilmtingimata ebatervislik ja kalorirohke. Värskest ja kvaliteetsest toorainest roogade seast leiab nii uusi kooslusi kui ka vanu klassikuid. Sommeljee Kristjan Peäskega tutvume toidu kõrvale pakutavate veinidega. Postimees Naise lemmikuks said väiketootja U MES U orgaanilised veinid, mida toidukoht maale toob.
Paper Millist saab kahtlemata iga kohvisõbra lemmikpaik. End isehakanud toidumaitsejaks nimetav Marko Reikopki ei ole Eestis paremat kohvi saanud, kui seal. Paper Mill hoiab taset kõrgel: enamasti antakse kohvile 80st punktist erikohvi staatus, nemad annavad selle alates 85st punktist. Ehk üks on kindel — kõrgetasemeline kohvielamus on garanteeritud. Oluline aspekt Paper Milli kohvide juures on ka nende tootmise eetilisus ja läbipaistvus, mis on ausam kui fair trade. Sarnaselt ulatuslikule veinipaletile leidub kohvibaari menüüs nii lillelist, puuviljast, kui ka selge ja puhta maitsega kohvi. Kohvikule lisavad särtsu värvilised tassid, professionaalsed baristad ja imekaunis latte art.
Maiustuste kohvik Pavlova firmaroaks on mõistagi Pavlova kook, mida on menüüs üle kahekümne sordi ning mis on muu hulgas valmistatud suhkruvabast vahukoorest. Sellest veelgi enam muljet avaldasid meile aga Pavlova ekleerid, milles pole täidisega koonerdatud. Ka maitsete valik on lai — pakutakse näiteks pistaatsia-, crème brûlée ja Vana Tallinna maitselisi ekleere. Kui vahepeal on õhku tekkinud küsimus, kas mõnes uutest toidukohtadest ka sotsiaalmeediasse kauni pildi saab, siis on just Pavlova see koht. Kauni valgustusega kohvikus saad nii suussulava magusa ampsu kui ka ilusa pildi Instagrami.