OHTLIK VIGA ⟩ Tavaline harjumus, mis hävitab juuste ilu ja tervise

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Sageli lähevad paljud naised õhtuti niiskete juustega magama, sest nad ei jõua oodata, millal kiharad ükskord ära kuivavad.  Selgub, et see on väga suur viga! 

Paljud naised pesevad juukseid vahetult enne magamaminekut, et mitte raisata väärtuslikke uneminuteid hommikul. Sageli ei viitsi aga paljud oma juukseid kuivaks föönitada ning lähevad niiskete juustega magama.

Sellest harjumusest loobumiseks on aga hea põhjus – ja asi pole üldse selles, et hommikul peeglist kahupea vastu vaatab. Trihholoogid ütlevad, et märgade juustega magama minnes hävitad oma juuste ilu ja tervise. Asi on selles, et märjana on meie juuksed väga haprad. Seetõttu mõjub voodipesu vastu hõõrdumine juustele täiesti laastavalt: juuksekarvad muutuvad rabedaks ja kukuvad sagedamini välja.

Ja see pole ainus põhjus, miks märja peaga magamist vältida. Niisked juuksed muudavad ka padjapüüri niiskeks ja soojaks ning selle tulemusel võib peanahale kõõm tekkima hakata. Lisaks pole seda «lumesadu» just kuigi lihtne peanahalt maha saada.

Selliste hädade vältimiseks lase oma juustel enne magama heitmist täielikult kuivada. Kui sul pole mahti oodata, lükka juustepesu pigem hommikusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles