TASUB TEADA Nii valid poest tervisliku ja figuurisõbraliku jäätise

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Kas sina armastad koorejäätist või pigem sorbetti?
Kas sina armastad koorejäätist või pigem sorbetti? Foto: Shutterstock

Soojad ilmad on käes ning paljud inimesed väljuvad poest, jäätis näpus. Milline jäätis poest valida, et see oleks lisaks heale maitsele ka tervise- ja figuurisõbralik?

Tervisliku jäätise valmisel tuleb vaadata jälgida nelja asja: hinda, koostist, kalorisisaldust ja välimust. Odav toode ei saa olla kvaliteetne, kuna näiteks piima omahind on üsna kõrge. Seega pööra tähelepanu üksnes kallimatele jäätistele. 

Külmutatud magustoidu valikul tuleks lugeda ka, millest see koosneb. Eelistada tasub võimalikult naturaalset jäätist. Kui see sisaldab palmiõli, tundmatuid värv- ja maitseaineid, siis sellist toodet ei tohiks osta. Eksperdid soovitavad ka vahvlitopsis jäätiseid vältida, kuna sageli sisaldavad need transrasvu.

Kindlasti tuleb vaadata jäätise kuju. Kui märkad, et jäätis on liiga pehme või veidra kujuga, siis see on vahepeal üles sulanud. Sulanud jäätises võivad kasvada bakterid, mis hiljem isegi uuesti külmutatuna makku satuvad.

Kõige tervislikumad jäätised on sorbetid, sest need on valmistatud naturaalsest mahlast ning puuviljade ja marjade püreest. Seda magustoitu on lihtne ka kodus valmistada ja see on kindlasti tervislik. Kuid nagu kõige maitsvaga ikka, tasub kogustega piiri pidada, sest isegi looduslik toode võib kokkuvõttes liiga palju suhkrut sisaldada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles