Eesti ehtekunsti originaalsus ja autorite sügav tunnetus äratab tähelepanu kogu maailmas. Meilgi tasub oma erksamaid talente tunda. Sigrid Kuusk, kes esitles äsja uut kollektsiooni «ENNE», kuulub loojate hulka, kelles ühinevad radikaalselt julge eneseväljendus ning erakordselt sügav tunnetus. Tema ehted jäävad silma ja meelde, aga töötavad kandja heaks ka kaitsvate talismanidena. Kuidas ta seda teeb?

«Aasta tagasi oli mul hästi raske periood, mil kahtlesin, kas üldse jätkata selle erialaga,» tunnistab Sigrid Kuusk üllatavalt siiralt. «See oli aeg, mil me hakkasime kõik küsima: miks? On seda ikka vaja? Sain pidevalt väikesi endeid, et väikeste sammude haaval edasi liikuda. Saad millegagi hakkama ja mõistad - see on märk! See on vastus: sa oled õigel teel.» Sammuke haaval mõistis ehtekunstnik, et ehted või ka kunst laiemalt pole kaugeltki vaid glasuur heaoluühiskonna peal. Mida raskemaks muutuvad ajad, seda selgemalt tunnetame - kunst on meie hinge põhivajadus. See tõstab meid kõrgemale. Ilu aitab ellu jääda...

Saa teada kogu põnev teekond, mille Sigrid Kuusk läbis enne kui tuli «ENNE».

Lisatud Eesti edukaima ehtekunstniku Tanel Veenre kommentaar: «Mis on Sigrid Kuuse enesemütoloogia ma päris läbi hammustada ei oskagi... Tema loomingus on alles kogu volüüm, uuenduslikkus ja elujõud. Ta on tohutult lopsakas, ta pole mandunud!

Kommentaarid
Copy